August vine cu diferențe mari de temperatură, după ultima actualizare făcută de ANM. Ce spune Elena Mateescu despre următoarele zile
Sunt vești noi din partea meteorologilor. Luna august 2023 vine cu diferențe mari de temperatură, după ultima actualizare făcută de ANM. De altfel, despre acest aspect a vorbit Elena Mateescu, directorul ANM. Ne așteaptă o vreme oscilantă – de la un val de căldură extins în toate regiunile țării, până la valori mai mici cu 10 grade Celsius. Iată mai jos, în articol, ce transmit specialiștii în meteorologie.
Vremea va fi oscilantă, în continuare, în România. Luna august 2023 vine cu un val de căldură care se va intensifica în zona de sud și vest a țării. De altfel, temperaturile vor ajunge până la 38 de grade Celsius, în termometre. Valul de căldură va fi resimțit de la jumătatea acestei săptămâni, iar joi și vineri ar putea fi considerate cele mai călduroase zile ale săptămânii.
„Este posibil ca joi și vineri să consemnăm cele mai călduroase zile din această săptămână, pentru că, începând mai ales de joi, valul de căldură se va extinde în toată ţara, se va intensifica în partea de sud și vest a teritoriului, acolo unde valorile de temperatură se vor apropia de 38 de grade”, a transmis Elena Mateescu, directorul ANM.
Final de săptămână marcat de un val de căldură
Ziua de vineri, 4 august, se anunță foarte călduroasă, mai ales în partea de sud, sud-vest a României. Vor fi în jur de 40 de grade Celsius la umbră. De altfel, în zonele extra-carpatice se va semnala caniculă.
„Vineri vorbim de arii extinse, în care, mai ales în partea de sud, sud-vest a țării, temperaturile se pot apropia de 39-40 de grade la umbră, în vest 37-38 de grade. Practic, toate zonele extra-carpatice vor fi caracterizate de o vreme caniculară, pentru că maximele de vineri vor depăși 35-36 de grade la umbră”, mai transmite directorul ANM.
ANM: vreme oscilantă în luna august 2023
Weekendul se anunță la fel de călduros. Se vor înregistra între 35 și 37 de grade Celsius, în jumătatea de sud-est a țării. În vest, însă, în regiunile intra-carpatice, temperaturile vor scădea.
„Sâmbătă, în special în jumătatea de sud-est a ţării, vom mai consemna valori de 35 până la 37 de grade. În timp ce în vest, în regiunile intra-carpatice, într-adevăr, vom vorbi de o scădere semnificativă, la cel mult 25-27 de grade”, transmite Elena Mateescu.
De altfel, România nu scapă nici de instabilitatea atmosferică, ploi torențiale și vijelii. Temperaturile vor oscila – de la val de căldură excesivă, până la temperaturi mai mici cu 10 grade Celsius.
„Dacă astăzi instabilitatea va fi în diminuare semnificativă față de ziua de ieri, mâine, în special în partea de vest, nord-vest, apoi în centru, est şi local în sud, vom vorbi din nou de fenomene de instabilitate atmosferică. Vor fi caracterizate prin dezvoltări noroase convective, averse torențiale însoțite de vijelii şi cantități de apă care pot depăși în perioade scurte de timp 20 – 30 litri/mp”, a mai spus directorul ANM, la Digi24.
Sursă foto: colaj Pixabay