Au ”ras” stadionul Steaua!
CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, filmări realizate în Ghencea cu puțin timp în urmă. Stadionul Steaua a fost, pur și simplu, “ras”! Procesul de demolare s-a încheiat, iar în perioada următoare se va demara construcția noii arene.
Stadionul Ghencea, unde Steaua și echipa națională au înregistrat succese de răsunet, este, deja, istorie! În august, după festivitatea la care au fost prezente mai multe glorii ale roș-albaștrilor, dar și câțiva suporteri de la Peluza Sud, buldozerele și-au intrat în rol.
Până să înceapă procesul de demolare, Gigi Becali, notificat de CSA Steaua, și-a strâns bunurile de la stadion. A luat tribuna mobilă pe care o avea între terenul sintetic și terenul 5, de iarbă. Apoi, au fost demontate și toate instalațiile de turnicheți din jurul arenei. A dispărut inclusiv tabela de marcaj, cele patru brațe ale instalației de nocturnă, dar și mobilierul de la tribuna oficială.
Demolarea stadionului supranumit “Templul fotbalului românesc” a început cu Peluza Nord, locul unde a stat grosul galeriei uneia dintre cele mai iubite echipe din țară. Ulterior, au fost puse la pământ și celelalte sectoare ale arenei.
La aproape trei luni de când a început demolarea, stadionul Steaua nu mai există, iar CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, cum arată, acum, locul unde în urmă cu mai mulți ani roș-albaștrii și “tricolorii” obțineau performanțe remarcabile.
Așa cum se poate observa, procesul de demolare s-a încheiat, după ce stadionul a căzut bucată cu bucată. “Templul fotbalului românesc” a fost “ras”, iar în spate a rămas un câmp, pe care excavatoarele lucrează de zor. În perioada următoare se va demara contrucţia noii arene, care va trebui să fie gata pentru Euro 2020.
Investiție de 60 milioane de euro!
Noul Stadion Steaua va avea o capacitate totală de 30.500 de locuri pentru spectatori, o suprafaţă desfăşurată de 70.000 mp, 4 vestiare, spaţii de cazare pentru sportivi (24 de camere), 1.070 mp de spaţiu de expunere (muzeu), 980 mp de spaţii comerciale, restaurant pitch-view/bar sky view.
Durata de realizare a obiectivului este de 25 de luni, iar valoarea totală a investiţiei este de 304 de milioane de lei (aproximativ 60 milioane de euro), finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerului Apărării Naţionale.
România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA obligă ţările organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)
This browser does not support the video element.