Membrii familiei regale a Romaniei au sarbatorit Craciunul la castelul din localitatea aradeana Savarsin. Regele Mihai a primit colindatori, a mancat curcan umplut si budinca londoneza. La aproape 300 de kilometri distanta, regele romilor, Florin Cioaba, a avut pe masa de Craciun din palatul sau de la Sibiu un meniu asemanator - curcan umplut, dar si traditionalul muschi tiganesc.
Familia regala a pastrat si in acest an traditia de a impodobi bradul, de a oferi cadouri si de a servi masa impreuna, in palatul de la Savarsin. Printre cadouri s-au numarat si multe carti, fiecare primind cate una din partea celorlalti. Principele Nicolae s-a aratat incantat de atmosfera de la Savarsin, fiind fascinat de traditiile locului. El a cumparat pentru Regina Ana, bunica sa, o carte, iar pentru Regele Mihai – o bautura dulce. Pe masa de Ajun, familia regala a avut pregatit un curcan de aproape 20 de kilograme, imbracat in felii de sunca, umplut cu carnati, ficat, mirodenii si chimen. La desert s-a servit o „Chrismas Pudding”, adusa de principele Nicolae de la Londra, un desert traditional englezesc. In seara de Ajun, familia regala a primit colindatori. Printre acestia s-au numarat si dubasii din Savarsin, preferatii Regelui Mihai. Masa imbelsugata, si la Sibiu, in familia regelui Cioaba. Un brad de trei metri, impodobit cu globuri aurii, un meniu din care nu au lipsit curcanii de 25 de kilograme, daruri scumpe si zeci de colindatori au fost „punctele forte” ale Craciunului. Regele romilor a primit de la sotia sa un inel cu diamant, care l-a bucurat enorm. Atmosfera din palatul regelui romilor are si o conotatie spirituala, dupa cum sustine Cioaba: „Romanii il sarbatoresc pe Bachus, noi il sarbatorim pe Hristos”, spune el, referindu-se la faptul ca romii nu beau alcool. La ei, curcanii au fost umpluti cu piure de castane si langa acestia erau felii zdravene din traditionalul muschi tiganesc.