Au început acțiunile de deszăpezire a Transfăgărăşanului! Drumarii se confruntă cu straturi de zăpadă de șase metri în zona Bâlea. Când se va deschide circulația
Transfăgărășanul de deschide la fiecare început de vară pentru cei pasionați de drumeții, de peisajele montane și de aerul curat. Drumarii au început acțiunile de deszăpezire, însă au o muncă destul de dificilă, se confruntă cu un strat de zăpadă de șase metri, în zona Bâlea.
Se fac toate eforturile pentru a deschide circulaţia pe Transfăgărăşan între Bâlea Cascadă şi Piscul Negru la data de 1 iulie, scrie news.ro. (CITEȘTE ȘI: UN NOU FOCAR DE INFECȚIE LA O FABRICĂ DIN FOCȘANI! 21 DE MUNCITORI DIN SRI LANKA AU FOST CONFIRMAȚI POZITIV)
Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRPD) Braşov, în urmă cu câteva zile a început operaţiunea de deszăpezire a DN 7C (Transfăgărăşan), pe tronsonul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac.
„Deocamdată, se lucrează la eliberarea unui sens de circulaţie pentru a permite mai uşor accesul utilajelor în zonele unde stratul de zăpadă depăşeşte chiar şi 5-6 metri”, arată sursa citată.
Pe lângă deszăpezire au început și unele lucrările de reabilitare. În prezent, în zonă se lucrează cu trei utilaje pentru îndepărtarea zăpezii, dar în paralel se fac lucrări şi pe secţiunea dintre Cârţişoara şi Bâlea Cascadă, unde se repara parapetul, se vopsesc şi se înlocuiesc elementele de siguranţă şi se îndepărtează vegetaţia nedorită.
Până când întreg drumul o să fie deschis, turiștii care doresc să viziteze zona Bâlea Lac pot circula cu maşina până la Bâlea Cascadă, iar de acolo pot folosi telecabina. (VEZI ȘI: PRIMELE IMAGINI CU SCARA PE CARE MARIA MACSIM NICOARĂ A CĂZUT! A FOST DESCHIS DOSAR PENTRU TENTATIVĂ DE OMOR, IAR SOȚUL SOPRANEI ȘI-A CHEMAT AVOCATUL)
Autoritățile au atenționat că restul drumului este necirculabil și extrem de periculos.
„Menţionăm că în conformitate cu normativele în vigoare circulaţia pe toată lungimea DN7C – Transfăgărăşan se deschide în data de 1 iulie. Până atunci circulaţia pe tronsonul cuprins între Bâlea Cascadă (judeţul Sibiu) şi Piscul Negru (judeţul Argeş) este strict interzisă şi extrem de periculoasă din cauza căderilor de pietre şi a avalanşelor”, precizează DRDP Braşov.