Au decapitat trei generali
Control. Politistii au organizat filtre in jurul Bucurestiului, sperand ca vor da de urma hotilor de mitraliere Decizii. Ministrul Stanisoara (stanga) a anuntat schimbarea din functie a generalului Croitoru (dreapta) si sefului Serviciului de Informatii al Armatei Ieri, Ministerul Apararii si-a sacrificat oamenii considerati responsabili de furtul mitralierelor si pistoalelor din depozitul de armament al unitatii din Ciorogarla. Razvan Radu Seful Statului Major al Fortelor Aeriene, generalul locotenent Constantin Croitoru, seful Directiei Contrainformatii si Siguranta Militara din cadrul Mapn, generalul de brigada Ion Ungureanu si mai multi angajati ai ministerului au fost eliberati din functii ieri, in urma anchetei cu privire la disparitia armelor din unitatea militara din Ciorogarla. Desi se asteptau masuri drastice, numele celor doi generali Constantin Croitoru si Ion Ungureanu au starnit rumoare printre colegii din Mapn, care au asistat la furtunoasa si puternica lor ascensiune in structurile ministerului.
Serviciul secret a ramas fara sef
Generalul locotenent Croitoru si-a inceput cariera militara in 1974, cand a absolvit Scoala Militara de Ofiteri de Aviatie. Cativa ani mai tarziu a terminat Academia Militara, iar Revolutia l-a gasit pe postul de instructor sef la Divizia 70 Aviatie, Otopeni. Din anul 1990, Constantin Croitoru a schimbat in 19 ani nu mai putin de 13 functii si a fost inaintat in grad de vreo cinci ori. In 2006, a fost propus si numit sef al Directiei Generale de Informatii a Armatei, de unde in 2007 a fost numit in postul detinut pana ieri.
L-au avansat apoi l-au demis
De cealalta parte, Ion Ungureanu a iesit in evidenta abia prin martie 2002, cand autoritatile moldovene l-au declarat „persona non-grata”, liderii Partidului Comunistilor acuzandu-l ca ar fi avut legaturi cu organizatorii protestelor din Piata Marii Adunari Nationale. La trei ani dupa respectivul eveniment a fost numit la sefia contraspionajului militar, iar in 2007 a primit steaua de general.