Se pare că prețurile de pe litoralul românesc au crescut din nou, iar turiștii sunt nevoiți să scoată din buzunar tot mai mulți bani, nu doar pentru cazare, dar și pentru mâncare. Iată câți lei a ajuns să coste un șnițel de pui în Mamaia.
Cel mai probabil, pentru mulți români, un concediu pe litoralul românesc va ajunge un lux, asta dacă deja nu este. Prețurile la mâncare și cazare au explodat, iar turiștii au simțit-o pe propria piele.
Variante de cazare și restaurante se găsesc pentru toate gusturile și toate buzunarele, însă la mâncare nu prea se simt diferențele. De exemplu, la o terasă din centrul stațiunii Mamaia, în zona Cazino, un snițel de pui, cu sos roșu, mozzarella și ciuperci costă 43,5 lei.
În preț nu este inclusă garnitura. Pe lângă cei 43,5 se mai adaugă și costul unei băuturi.
Dacă dorești un fel de mâncare mai autentic, la același restaurant, o tochitură cu mămăligă (carne porc, piept pui, cârnăciori, ciuperci, usturoi, vin, ou, telemea, ardei iute) costă 52 de lei, în timp ce o porție de spaghete cu fructe de mare se vinde cu 46 de lei.
Dacă ai ajuns în vacanță pe litoral şi îţi doreşti să te răsfeţi cu preparate culinare delicioase, trebuie să fii pregătiti să scoţi din buzunar destul de mulţi bani, chiar dacă vorbim despre Năvodari.
Citește și: CÂȚI LEI COSTĂ O PORȚIE DE HAMSII PE LITORAL. TURIȘTII AU RĂMAS FĂRĂ CUVINTE
Astfel, pentru o omletă franțuzească la un restaurant din Năvodori trebuie să fii pregătit să scoți din buzunar nici mai mult nici mai puțin de 45 de lei! Iar dacă îți dorești o pizza, aceasta poate ajunge până la 56 de lei, în timp ce o porție de paste se vinde cu 62 de lei.