Atentie, romani! Ce se poate intampla daca bei apa de la robinet! Specialistii avertizeaza: „CANCER!”
In Romania sunt aproximativ 480 de mii de bolnavi de cancer. Multe dintre aceste cazuri ar putea fi evitate daca s-ar fi alimentat corect, considera profesorul-doctor Pavel Chirila. Inainte de aparitia industrializarii, mancarea era numai naturala si nimic nu era prelucrat chimic, astfel ca nu se inregistrau cazuri de cancer. O data cu evolutia industriei alimentare, a aparut si incidenta acestei maladii, arata sfatulbatranilor.ro. Fiecare dintre noi, in secolul 21, facem greseli de alimentatie care favorizeaza imbolnavirile. Specialistii au legat evolutioa industrializarii alimentare, inventariind greselile de alimentatie.
Cele sase greseli de alimentatie, explicate pas cu pas
Prima greseala: Aparitia zaharului alb: In 1830 a aparut zaharul alb. Un dizaharid care facea abatere de la alimentatia normala a omului. Omul manca poliglucide. Mierea contine 3,4 la suta zaharoza adica mai putin decat zaharul. Astfel ca zaharul alb are un impact metabolic imens asupra organismului.
A doua greseala: Faina alba – Un francez a descoperit faina alba folosind-o in locul fainii integrale. Mineralele, fibrele sunt in procent foarte mic in faina alba.
A treia greseala: Descoperirea ingrasamintelor chimice – plantele cresteau mai repede, la fel si productia, dar este o gandire gresita deoarece ea punea accent pe cantitate nu pe calitate. In 40-50 de ani de folosire a ingrasamintelor chimice imunitatea plantelor a scazut vertiginos, iar acestea nu mai erau in stare sa se apere de atacurile insectelor. Asta a dus la cea de-a patra greseala: Folosirea insecticidelor.
A cincea greseala – introducerea aditivilor alimentari si a E-urilor in alimentatie incepand cu anii 1960 pentru ameliorarea calitatii organorectice adica sa fie mai placute la gust.
A sasea greseala – Organismele modificate genetic.
Apa de la robinet, zaharul si mezelurile provoaca cancer!
Pe baza acestei analize sumare, specialistii au facut mai multe recomandari care ar putea sa ne tina departe de imbolnaviri, in general.
Evitarea apei cu clor – Oamenii abuza de clor atat prin consumul direct de la robinet cat si prin dus, prin piele. In Romania se pune o cantitate mai mare de clor in apa decat este normal acest lucru favorizeaza aparitia cancerului de rect. Recomandarea ar fi consumul de apa curata, pura, de izvor de la adancimea de 50 metri. Acolo este apa curata.
Evitati carnea sub forma de sunca, salam, parizer- deoarece contin nitrati. Cand ajung in corpul omului cum dau de Ph acid se transforma in nitrosamine, care provoaca cancer. Acesta este mecanismul prin care nitritii si nitrati provoaca cancer la tubul digestiv.
Zaharul – factor oncogen. In SUA se consuma 55 de kg de zahar pe cap de locuitor pe an, in Romania in jur de 33 kg. Zaharul stimuleaza in permanenta secretia de insulina, slabeste flora intestinala benefica. In prezenta zaharului, flora se deregleaza total si nu mai urmeaza calea metabolica a combustiei prin oxigen ci calea anaeroba. Boala canceroasa avanseaza in corp cu lactoza in jurul ei in spatiu anaerob. La fel zaharul modifica instinctul alimentar.
Evitarea aditivilor alimentari – produsele care contin E-uri
Rolul oncogen al aditivilor alimentari 1. Benzoatul de sodiu – exista doar in Romania si in cateva tari din Est. S-a demonstrat ca este cancerigen.In tarile europene a fost interzisa folosirea acestei substante in alimente. A fost inlocuit cu sorbat de potasiu care inca nu s-a dovedit a fi cancerigen.
Aspartam – se gaseste in guma de mestecat si unele bauturi carbogazoase, sucuri. Este raspunzator de 99 de boli.
Iodarea in exces a sarii – Doar in romania se adauga iod in sare pentru ca in 2002 Ministerul Sanatatii a constatat la multi romani, tiroida functioneaza anormal sub limitele normale. Guvernul a incurajat astfel consumul de sare iodata. In Romania exista atunci un numar de 10.000 de hipotiroidieni.
Abuzul de carne si grasimi – Carnea lasa in urma ei un Ph puternic acid. Industria alimentara trateaza pasarile si animalele cu hormoni de crestere, iar cancerul este de fapt o crestere anarhica a celulelor. In plus carnea din animale tratate cu hormoni contine nitrati . Spre exemmplu, salamurile contin 60 % carne (in cel mai bun caz), 40% substante chimice.
Obezitatea – factor oncogen
Poluarea electromagnetica – telefonul, transformatoarele. Nu exista insa studii clare care sa dovedeasca rolul radiatiilor electromagnetice la incidenta cancerelor.
(M.N.)