Atenție, români. Ce au descoperit specialiștii de la Direcţia de Sănătate Publică în apa Mării Negre
Nici nu a început bine sezonul estival și sunt probleme pe Litoral. Probele de apă luate de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică din Constanța au arătat că Marea Neagra este bună pentru scăldat pe tot Litoralul, dar au găsit și bacterii periculoase în zona Năvodari.
Se pare că, în apa de laNăvodari, au fost depistate bacterii periculoase, dar specialiştii de la Direcţia de Sănătate Publică informează publicul că este permis scăldatul.
Singurele probleme sunt în zona Hanului Piraţilor din Năvodari, unde a fost depistat un nivel ridicat al bacteriei Escheriachia coli. Pe plaja turiştii nu sunt însă avertizaţi despre riscuri.
“E vorba de apropierea de sursă, de gurile Dunării, şi prin faptul că aceste valori ale poluării şi contaminării sunt mult mai ridicate în apropierea sursei”, a spus Răzvan Mateescu, cercetător la Institutul Grigore Antipa Constanța.
Cercetătorii de la Institutul Naţional de Cercetări Marine Grigore Antipa le transmit turiştilor să nu se sperie dacă văd în mare alge. Este un semn că ecosistemul îşi revine. Iar dacă găsesc arbuşti sau resturi de lemne, acestea provin, în pricipal, din Dunăre.
Potrivit specialiștilor, în zonele spre centrul staţiunii Mamaia sau spre Constanța şi sudul litoralului apa devine mai limpede, pentru că au fost construite diguri subacvatice.