Atenție mare! Hoții folosesc o nouă metodă „inteligentă” pentru a sparge mașini. Au apelat chiar la piața neagră!

Publicat: 25/09/2022 | 21:25
Pericolul din spatele mașinilor rulate. Sursă foto: Pixabay

Să vezi și să nu crezi! Hoții au apelat la o nouă metodă, de data aceasta „inteligentă”, pentru a sparge mașini. Iar, pentru a efectua această acțiune absolut ilegală, au apelat chiar la piața neagră din Bulgaria! Află mai jos, în articol, toate detaliile.

Hoții s-au digitalizat și ei! Nu mai apelează la metodele „clasice”, ci acum sparg mașini utilizând unele „inteligente”! Infractorii care fură din autoturisme au apelat la piața neagră din Bulgaria, pentru a intra în posesia unor sisteme inteligente care să nu lase urme, atunci când produc ilegalitatea.

În acest sens, hoții au apelat la dispozitive care bruiază semnalul telecomenzii, iar autoturismele pot rămâne descuiate. Iar oamenii legii cunosc, deja, această metodă, având în vedere că doi albanezi au fost prinși în flagrant când o puneau în aplicare. Hoții care folosesc această metodă au un comportament, de obicei, care nu ridică semne de întrebare.

Vezi și UN NOU MARCAJ ÎN CODUL RUTIER 2022! CUM ARATĂ ŞI CE AMENDĂ POŢI ÎNCASA DACĂ NU ÎL RESPECŢI

Hoții folosesc o nouă metodă „inteligentă” pentru a sparge mașini

Însă, cum au acționat cei doi albanezi care au fost prinși în flagrant? Inițial, un bărbat și-a lăsat mașina în parcarea unui centru comercial. A încuiat mașina cu telecomanda. Apoi, când s-a întors de la cumpărături, a descoperit că mașina era deschisă și îi lipseau 5000 de lei și 5000 de euro.

”La efectuarea controlului corporal, asupra bărbaţilor au fost găsite obiecte de interes operativ. Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar instanţa a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile”, a spus Crina Eşanu, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Pe piața neagră, însă, lucrurile stau altfel. În urma unei discuții purtate între un reporter și un vânzător al acestor dispozitive, sistemele inteligente nu ar funcționa pe orice tip de mașină, ci la cele care sunt mai noi ieșite pe piață.

”Când omul apasă pe telecomandă ca să închidă maşina, dispozitivul bruiază frecvenţa şi maşina nu se închide. Practic, maşina nu recunoaşte semnalul telecomenzii şi nu răspunde”, a explicat Konstantin Didyk, specialist în sisteme auto. Dispozitivele folosite costă și 10.000 de euro, arată observatornews.ro.

Citește și ATENȚIE, ȘOFERI! AMENZI DE PÂNĂ LA 4.500 DE LEI ȘI MUNCĂ ÎN FOLOSUL COMUNITĂȚII DACĂ NU RESPECȚI O NOUĂ REGULĂ DIN CODUL RUTIER

Sursă foto: Pixabay.com