După o perioadă în care numărul persoanelor noi infectate cu noul coronavirus, România se confruntă din nou cu o creștere accelerată a numărului de bolnavi. Avertismentele medicilor și autorităților nu par să fie luate în serios, dar cifre urcă accelerat.
Potrivit datelor furnizate, duminică, 28 iunie, de Grupul de Comunicare Strategică numărul pacienților aflați la terapie intensivă a ajuns la 217. Bolnavii susținuți de aparate nu au mai fost mai mulți de 200 în ultimele săptămâni.
Citește și: Primăria Bacău și consilierii locali ar putea intra în izolare. Care este starea de sănătate a angajaților
Potrivit aceleași surse, în intervalul 27.06.2020 (10:00) – 28.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 23 decese (14 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, București, Mureș, Prahova, Sibiu, Suceava și Vrancea.
Dintre acestea, 3 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 40-49, 1 deces la categoria de vârstă 50-59 ani, 9 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la persoane de peste 80 de ani.
Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 291 noi cazuri de îmbolnăvire.
Cu o zi mai devreme au fost 10 decese, iar vineri 14 decese. Până în prezent au fost confirmate 26.313 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.612 persoane au decedat.
Nu rata: Managerul unui spital important din România atenționează: „Ne întoarcem la starea de urgență”
Totodată, Virgil Musta, cunoscutul medic de la Timișoara a remarcat că, în anumite zone din țară, numărul de cazuri este mai mare decât în perioada acută a pandemiei, ceea ce ne indică faptul că avem deja un val doi al pandemiei de coronavirus, cel puțin local.
„Asistăm deja la un val doi în anumite zone ale ţării. Dacă ne uităm la Braşov, numărul de cazuri este mai mare decât în perioada acută a pandemiei. Noi, din fericire, stăm bine, avem un număr foarte mic de cazuri, dar dacă nu vom fi precauţi şi nu vom înţelege că trebuie să respectăm regulile, sigur vom avea şi un al doilea val. Acesta poate apărea în lunile de toamnă, poate iarnă. Sper ca acesta să poată fi ţinut sub control cum a fost ţinut şi în timpul primului val de pandemie”, a afirmat medicul Virgil Musta pentru Express de Banat.