Conform celor de la Bright Side, in ciuda criticilor aduse acestor produse, consumul ouălor are si numeroase beneficii asupra sanatatii. Este recomandat ca zilnic să se mănânce 2-3 ouă.
Oul este considerat un aliment-minune deoarece contine o multime de substante nutritive cu rol esential in mentinerea sanatatii si acizi grasi Omega 3.
Printre vitaminele continute de ou se numara si vitamina A, B2, B5, B6, B12, D, E, K, iar din categoria substantelor nutritive intra acidul folic, seleniul, fosforul, calciul si zincul.
Avand in vedere aceste detalii, consumul de ou contribuie la prevenirea unor afectiuni precum osteoartrita sau bolile cardiace.
Mai mult decat atat, ouale ajuta la cresterea nivelului colesterolului sanatos (HDL) si scaderea aparitiei bolilor de inima sau accidentelor vasculare cerebrale.
Consumarea cu regularitate a oualor ajuta la dezvoltarea creierului in stadiul intrautern, iar asta se datoreaza prezentei colinei si acidului folic. Acesta este motivul pentru care e doctorii recomanda consumul de oua in timpul sarcinii.
Datorita continutului de luteina si zeaxantina din galbenus, consumul de oua contribuie la protejarea vederii si previne aparitia afectiunilor oculare.
Nutritionistii recomanda introducerea oualor in dietele de slabire. Acestea sunt alimente satioase si tin la distanta pofta de dulce.
Exista studii care au demonstrat ca includerea in micul dejun a oualor ajuta la reducerea indicelui de masa corporala, adica la pierderea kilogramelor in plus.
Sursa: bzi.ro