Asistente medicale, obligate să verifice prizele și instalațiile de oxigen după tragedia de la Neamț
După tragedia de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Neamț, conducerea Spitalului Witting din Capitală a luat niște decizii radicale.
Un incendiu de proporții avut loc la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț. Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în legătură cu împrejurările în care a izbucnit incendiul de la Secţia ATI din incinta Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, soldat cu 15 morți.
Spitalele sunt în gardă pentru a nu se repeta tragedia. Conducerea Spitalului Witting le-a desemnat pe asistentele medicale să verifice prizele, instalațiile de oxigen și aparatură medicală. Dacă constată vreo defecțiune, acestea trebuie să anunțe de urgență conducerea.
”Bineînțeles că noi o să fim trase la răspundere. Stăm în saloanele pacienților Covid aproape în permanentă. Sperăm din tot sufletul să nu se întâmple o tragedie. Noi suntem acolo și verificăm, dar nu e specialitatea noastră, nu avem studii în domeniu.
Sincer, nu am observat pe tura mea să se facă aceste revizii, dar am înțeles că au fost și ieri, pe 25, să verifice. Instalația e nouă, n-ar trebui să se întâmple o tragedie”, a mărturisit o asistentă medicală pentru Digi 24.
„Se fac în permanență. Sunt făcute în permanență reviziile. Există contractul de mentenanță pe care îl avem cu o firmă specializată pentru instalația de gaze medicinale, avem pentru computer tomograf, pentru aparatură din Radiologie. Există mentenanțele pentru aceste aparaturi care au un nivel mare de folosință. Pentru reparațiile curente, în schimb, avem serviciul Tehnic. Este firesc.
Pe fiecare tură, în planul de intervenție care este afișat pe fiecare etaj, există un conducător al intervenției. Pompierul nostru în permanență actualizează, face instructajul de muncă. Pe fiecare tură există un răspunzător pe linia de ISU”, a spus și Cristian Banu, manager al Spitalului Witting.