Mihai Toader, concurent in al doilea sezon MasterChef, este indragostit de arta culinara, motiv pentru care si-a deschis un restaurant cu specific frantuzesc in Alba Iulia. Mihai a decis sa imparta cu cititorii cancan.ro cateva din retetele sale gustoase.
Cotlete de miel in crusta de verdeturi si crusta de ardei copt cu piure de cartofi cu menta
Ingrediente:
-3 cotlete de miel
-2 ardei rosii
-500 g cartofi
-300 g panko
-300 ml vin alb
-Ierburi de Provance (rozmarin, pătrunjel, cimbrişor, busuioc, măghiran)
-50 g menta
-2 catei de usturoi
-Demi-glace
-2 fire de sparanghel
-3 fire de fasole verde
-Ulei de masline
-50 g de unt
-200 ml lapte
-Sucul de la jumatate de lamie
-Sare
-Piper
Mod de preparare:
Cotletele de miel trebuie lasate la marinat peste noapte, in frigider cu vinul alb, usturoiul zdrobit si o parte din ierburle de provance. Iar restul ierburilor trebue zdrobite in mojar inpreuna cu ulei de masline si amestecate cu 150 g de panko penru crusta de verdeturi.
Ardeii se pun pe gratar, apoi se decojesc si se presara sare pe ei pentru a se inmuia. Intr-un pahar gradat, se blendeaza ardeii si se streoara. Jumatate din piureul de ardei se amesteca cu panko pentru crusta, iar cealalta jumatate se reduce pe foc cu putina apa sau stoc de pui si un cubulet de unt, pentru sos. Intr-o tigaie incinsa se pune ulei de masline si cotletele scoase de la marinat.
Dupa de s-au rumenit putin, se pune crusta si se introduce la cuptor la 180 grade, timp de 7 minute. Carnea trebuie sa fie roz in mijloc. Piureul de cartofi se amesteca cu putina menta, lapte si unt.
El trebuie sa fie putin mai solid pentru a putea fixa cotletele perpendicular cu farfuria. Menta care a mai ramas se blendeaza impreuna cu ulei de masline si sucul de la jumatate de lamaie pt sosul verde.
Sparanghelul impreuna cu fasolea se oparesc si se asezoneaza. La final se monteaza tot pe farfurie si se serveste cu un pahar de vin sosu demisec.
A.P