Asa iti amenajezi camara de iarna
Produsele de panificatie, precum orezul, malaiul, faina, spaghetele, adica acelea care sunt rezistente la caldura, merg pe cel mai de sus raft. Caldura circula de jos in sus, unde si stagneaza o perioada, mai ales datorita becului de iluminare. Produsele din alimentare, ambalate in cutii metalice pot sta pe raftul al doilea. Metalul tine o temperatura optima pentru pastrare si, in general, aceste alimente sunt mai des consumate decat fainoasele, deci trebuie tinute la indemana. Borcanele cu legume murate stau bine, alaturi de compoturi si dulceturi, pe al treilea raft, deoarece acolo este atat o temperatura constanta, ideala fermentarii, cat si un spatiu accesibil. Acestea nu lipsesc de la masa, deci e bine sa le ai la vedere. Legumele sau preparatele de tip zacusca trebuie ferite de caldura si lumina. Ultimul raft de jos este ideal. Daca sunt depozitate bine, chiar si fara conservanti puternici din comert, alimentele de iarna se pot pastra pana primavara.