Apelul medicului Virgil Musta către români: ”Faceți asta doar în aglomerație!”
Medicul Virgil Musta a devenit cunoscut românilor după ce la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, acolo unde lucrează, s-au vindecat, miraculous, foarte mulți pacienți infectați cu virusul COVID-19. Acum, după ce Iohannis a anunțat că distanțarea socială va dispărea după 15 mai, medicul avertizează. Ce le recomandă românilor? (CITEȘTE ȘI: MEDICUL CARE A VINDECAT CEI MAI MULȚI PACIENȚI DE NOUL CORONAVIRUS AVERTIZEAZĂ: „VIRUSUL SE POATE LUA ȘI DIN AER”)
În cadrul unui interviu pentru Antena 3, el a declarat că purtarea măștilor trebuie să devină obligatorie pentru a preveni infecțiile cu noul coronavirus.
NU RATA: NELU TĂTARU, MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, A FĂCUT ANUNȚUL: CÂND SE VA ATINGE VÂRFUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS
„Mănușile sunt utile pentru o perioadă scurtă de timp, când avem de desfășurat o activitate cu riscul de a ne contamina mâinile, în cazul în care nu ne putem spăla imediat pe mâini. După ce am terminat activitatea, aruncăm mănușile și ne spălăm imediat pe mâini. În caz contrar, mănușa fiind contaminată e ca o mână contaminată. Mai mult, ai tendința să crezi că ești protejat de mănușă, duci mâna la gură, la nas și te contaminezi.
Trebuie să te dezobișnuiești să duci mâna spre față, indiferent dacă ai mănușă sau fără. Purtăm mănuși doar atunci când desfășurăm o activitate cu risc de contaminare. La fel și cu masca. Nu o purtăm dacă suntem singuri în mașină, dacă suntem acasă, dacă mergem în aer liber. Dar dacă mergem într-un loc aglomerat sau ne întâlnim cu o altă persoană, e importantă distanțarea și purtarea măștii”, a afirmat medicul.
Musta, despre capacitatea spitalelor
Medicul Virgil Musta a dat asigurări că spitalele nu vor fi supraaglomerate și a adus și argumentele în acest sens.
VEZI AICI: Scrisoarea unei paciente asimptomatice, de pe patul de spital: ”Nu înțeleg de ce…”
„Situația este ținută sub control. Deocamdată, capacitatea spitalului nu este depășită. Noi permanent externăm pacienți vindecați și internăm pacienți bolnavi. În ultimul timp a crescut numărul de cazuri și severitatea lor. La Terapie Intensivă bătălia e mult mai dificilă. Noi trebuie să avem grijă ca pacienții noștri să nu ajungă la Terapie Intensivă, ceea ce implică tratamente moderne, astfel încât boala să nu ajungă să avanseze până la stadiul de boală critică”, a mai spus Virgil Musta.