Apariție tulburătoare pe litoralul românesc. Lumea s-a strâns cu sutele să vadă creatura moartă adusă de valuri la mal
O descoperire morbidă a fost făcută astăzi, 17 iunie 2023, în stațiunea Mamaia. Mai cu seamă, trupul unui delfin uriaș a fost împins de curenți către plajă. Lumea s-a strâns cu sutele să vadă creatura moartă adusă de valuri la mal. Atenție, mai jos în articol a fost inserată o imagine cu mamiferul!
În cursul zilei de sâmbătă, 17 iunie 2023, a avut loc o apariție tulburătoare pe litoralul românesc. Mai cu seamă, în stațiunea Mamaia, localnicii și turiștii au sesizat prezența unui delfin uriaș mort. Mamiferul a fost adus de valuri la mal.
Prezența delfinilor în Marea Neagră este comună, de altfel mulți turiști, care au ieșit cu ambarcațiunile în larg, au avut ocazia să privească aceste mamifere. Pe de altă parte, există și posibilitatea de a înota cu delfinii. În Marea Neagră există trei specii de delfin, și anume afalinul (delfinul cu bot gros), delfinul comun și marsuinul. Unul dintre motivele în urma cărora anual eșuează în jur de 100 de delfini, pe litoralul nostru, reprezintă năvoadele braconierilor.
Apariție tulburătoare pe litoralul românesc: un alt delfin mort, adus de valuri la mal
Pe de altă parte, nu este primul delfin găsit mort în stațiunea Mamaia, luna aceasta. De exemplu, în data de 7 iunie 2023, turiștii și localnicii au descoperit încă unul. Potrivit unor date emise de reprezentanții ONG Mare Nostrum, până în acest moment ar fi fost găsiți în jur de 45 de delfini fără viață, aduși de valuri la mal. De asemenea, trupul neînsuflețit al unui alt mamifer a fost adus la mal, pe litoralul românesc, în data de 4 aprilie, pe plaja din Eforie Sud.
„Este vorba despre un adult, mascul, din păcate într-o stare avansată de descompunere, ceea ce face cam imposibilă depistarea cauzei decesului. Acesta ar fi al 46-lea exemplar înregistrat anul acesta. Preponderent multe exemplare din această specie au eșuat. Este o specie care este mai mult costieră.
Rata de eșuare este destul de mare anul acesta, comparativ cu anii trecuți. Dintre exemplarele eșuate, 20% au urme de plasă pe suprafața corpului. Trist este că în perioada de prohibiție, când nu ar trebui să se întâmplă acest lucru, apar exemplare cu urmne de plasă, ceea ce indică faptul că există un fenomen de braconaj în Marea Neagră”, sunt precizările lui Costin Timofte, din cadrul Mare Nostrum, conform ziuaconstanta.ro.
This browser does not support the video element.