Fenomen surprinzător în Marea Neagră, în luna noiembrie! Nu vă mai ținem în suspans și vă spunem că portul Constanța Sud-Agigea a fost invadat de… meduze! Ce părere au specialiștii cu privire la această apariție neașteptată? Vă prezentăm cele mai noi informații!
Apariție de-a dreptul spectaculoasă pe litoralul românesc. Meduzele au invadat zona digului din Constanța! Foarte multe creaturi marine au apărut, de asemenea, și în Agigea!
Specialiștii sunt de părere că meduzele au venit la mal pentru că apa este mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă a anului. Creaturile marine s-au apropiat de țărm, însă vestea proastă e că vor fi aruncate de curenți, probabil chiar pe plaje, imediat cum vremea va fi mai rece.
Este important de precizat că acestea sunt cunoscute drept meduze de apă caldă, iar în luna noiembrie sunt aproape de finalul ciclului de viață.
Citește și: Fenomene bizare în Marea Neagră, aproape de România, au fost surprinse de sateliții NASA
Curiozitatea este mare atunci când vezi o astfel de creatură marină, însă specialiștii le recomandă oamenilor să nu le atingă. Nu putem să nu precizăm faptul că aceste tipuri de meduze nu sunt periculoase, dar pot provoca senzația de urzicare în unele cazuri.
Îți poți da seama că ai fost înțepat de o meduză dacă ți se întâmplă să simți o arsură, senzație asemănătoare cu cea de descărcare electrică. Veninul se răspândește foarte repede, iar zona se înroșește cu ușurință. Semnul poate rămâne chiar și câteva zile. În cazul de agravare, te poți confrunta cu următoarele simptome: greață, dureri de cap, respirație îngreunată, vărsături și scăderea tensiunii.
Cazurile în care se ajunge în astfel de situație sunt rare, dar nu sunt excluse, iar specialiștii atrag atenția asupra acestor riscuri. Prin urmare, este cel mai bine să eviți contactul cu meduzele pentru a sta departe de neplăceri. Riscul este unul foarte mare dacă se întâmplă să fii înțepat în zona ochilor, asta pentru că veninul poate duce la conunctivită.
Citește și: Marea Neagră a devenit ruginie! Pericolul descoperit în apă de specialiști: ce a ieșit la analize