Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât 300 de becuri simultan

Publicat: 16/06/2024 | 09:31
Aparatul electrocasnic care te "rupe" la bani fără să-ți dai seama

Te-ai gândit vreodată că există un aparat electrocasnic care te „rupe” la bani fără să îți dai seama? Odată conectat la rețeaua electrică, acest aparat va consuma într-un minut cât 300 de becuri simultan. Există, însă, și modalități care pot să contribuie la reducerea consumului de energie electrică și, implicit, să se economisească bani. Iată mai jos, în articol, informațiile.

Într-o locuință există o multitudine de aparate electrocasnice care ar putea să consume mult curent, mai ales dacă sunt conectate la priză constant. Printre aparatele care pot consuma mult se numără cuptorul, mașina de spălat, uscătorul de rufe sau aparatul de aer condiționat. De altfel, cel din urmă poate să genereze costuri enorme la facturile de curent. Din acest motiv, multe persoane caută modalități prin care să își răcească locuința pe timpul verii, pentru a economisi la facturile de energie electrică.

Vezi și PERICOLUL LA CARE NE EXPUNEM ATUNCI CÂND ÎNCĂLZIM ALIMENTE LA CUPTORUL CU MICROUNDE. GREȘEALA PE CARE MULȚI O FAC

Aerul condiționat – aparatul electrocasnic poate „umfla” factura la curent

Aparatul de aer condiționat este electrocasnicul care poate „umfla” factura la energie electrică. Pe timpul verii, multe persoane aleg această variantă, pentru a răci locuințele. Este un confort propriu, însă unul costisitor, mai ales dacă este conectat în permanență la priză și este programat să funcționeze ore întregi. Acest aparat electrocasnic poate să consume  cât 300 de becuri economice, într-un timp foarte scurt. Acest aspect se întâmplă în cazul aparatelor care fac parte din clasa energetică C și D. Pentru a avea un consum mai mic, se recomandă aparatele care au clasa energetică A și A+. Consumul poate fi redus chiar și cu 40%.

Cum să scazi temperatura într-o cameră. Există mai multe metode pe care le-ai putea utiliza, pentru a-ți aerisi și răcori locuința. Dacă nu ai un aparat de aer condiționat, atunci poți utiliza ventilatorul. Avantajul este că poate fi mutat, cu ușurință, în orice spațiu și consumă mai puțin. Pentru ca temperatura din interior să nu crească, ține jaluzelele închise, iar ușile deschise, pentru circularea aerului. Totodată, evită becurile incandescente, deoarece emit căldură.

Un alt aparat care poate consuma mult reprezintă cuptorul electric. Există modele care pot ajung până la 10.000 de wați.

Vezi și LA CE FOLOSEȘTE, DE FAPT, ACEASTĂ GAURĂ. FIECARE FRIGIDER ARE AȘA CEVA!

Pentru a reduce factura la curent, ar fi ideal ca anumite electrocasnice sau dispozitive să fie deconectate de la priză. Chiar și când sunt oprite, acestea pot consuma energie electrică, dacă sunt conectate la rețea. Printre acestea se numără mașina de spălat rufe și vase, tableta, laptopul sau calculatorul, dar și cuptorul cu microunde.

Vezi și CUM AR TREBUI AȘEZATE ALIMENTELE ÎN FRIGIDER, PENTRU A NU SE STRICA. CE NU SE PUNE NICIODATĂ ÎN RAFTURILE DIN UȘA ELECTROCASNICULUI