Cu siguranță nu te-ai gândit niciodată că aparatele electrocasnice ar putea dăuna sănătății în vreun fel anume. Însă, ce-ai zice dacă ai afla că acest lucru chiar se poate întâmpla?! Aproape toată lumea are în casă un cuptor cu microunde, dar nimeni nu s-a gândit că poate pune sănătatea în pericol. Iată care sunt motivele și cum ne atrag specialiștii, atenția.
Acest aparat electrocasnic din bucătărie este extrem de util, însă atunci când îl folosești zilnic devine un adevărat magnet pentru agenți patogeni și bacterii. Odată ajunse în organismul uman, acestea ne pot declanșa o mulțime de boli.
Specialiștii au explicat că atunci când încălzim mâncarea cu ajutorul cuptorului cu microunde, el se murdărește de reziduuri alimentare și mai ales grăsime. Acesta devine apoi sursa perfectă a mirosurilor neplăcute și mediul ideal pentru apariția și dezvoltarea bacteriilor periculoase.
Dacă vorbim despre metoda de curățare, astfel încât să putem evita apariția bacteriilor care ne pot îmbolnăvi, ei bine, operațiunea este destul de simplă. Însă, este necesar să faci asta ori de câte ori îl folosești, nu doar ocazional. În acest sens, prevenim bolile periculoase și îi prelungim cuptorului chiar și perioada de funcționare.
Pentru început ai nevoie de 3 ingrediente simple, precum apa, bicarbonatul de sodiu și 2,3 felii de lămâie. Într-un pahar se toarnă 300 ml de apă, dar ai grijă ca acesta să fie dintr-un material care să poată rezista în cuptorul cu microunde.
VEZI ȘI:TOȚI UTILIZATORII WHATSAPP TREBUIE SĂ ȘTIE ASTA! SE ANUNȚĂ SCHIMBĂRI MAJORE ÎN APLICAȚIE
Se adaugă puțin bicarbonat și feliile de lămâie. Paharul se lasă la încălzit în cuptor pentru aproximativ 5 minute, la putere maximă. Cel mai bun indiciu că dă rezultate este atunci când nu vei mai putea vedea nimic în interior, în urma aburului.
Așadar, vaporii de apă vor înmuia petele de murdărie și vor ajunge aproape de topire. În plus, în acest mod se elimină și mirosul neplăcut din interior. După cele 5 minute, scoatem paharul și ștergem pereții interiori cu o lavetă curată și uscată, conform informațiilor oferite de specialiști.