Aparatul din casă care consumă cât 1800 de becuri economice. Consumă într-un singur minut cât alte aparate în 2 ore

Publicat: 24/01/2023 | 15:23

Românii au început să facă economie la curent din cauza facturilor uriașe pe care le-au primit în ultimele luni. Pentru a-și face o idee unde ar trebui să economisească sau la ce aparate ar trebui să renunțe, cei mai mulți vor să afle care sunt cei mai mari consumatori de energie electrică. Iată ce aparat consumă cât 1800 de becuri economice.

Telefoane mobile, frigidere, calculatoare, mașini de spălat sunt aparate pe care orice român le are în casă, iar lista poate continua. Majoritatea consumă mai multă energie decât ne dăm seama.

De asemenea, uscătorul de rufe a devenit un aparat care a început să fie achiziționat tot mai des de români. Beneficiul acestuia este economisirea timpului pe care îl pierdeți așteptând să se usuce rufele în aer liber. Este știut faptul că un uscător de rufe consumă ceva mai multă energie electrică față de o mașină de spălat, așa că acest criteriu este unul pe care trebuie să îl ai în vedere dacă te gândești să îl achiziționezi.

CITEȘTE ȘI: APARATUL ELECTROCASNIC FOLOSIT DE TOATĂ LUMEA CARE CONSUMĂ CÂT 160 DE BECURI ECONOMICE. CONSUMĂ ÎNTR-UN MINUT CÂT ALTE APARATE ÎN 2 ORE

Cele din clasa C de consum au aproximativ 9 kwh pe un ciclu de uscare . Îți trebuie siguranța separată și traseu separat electric pentru electrocasnicul acesta. Clasa de consum B, au circa 5-6 kwh într-un ciclu. Clasa de consum A, consumă aproape 2.5 -3 kwh pe ciclu de uscare.

Astfel, dacă un uscător de rufe din clasa C consuma 9 kw/h, asta înseamnă 9000 w/h. 1800 de becuri de 5w consumă 9000 w/h.

Top 10 electrocasnice care măresc factura de curent electric

Potrivit spuselor doctorului în inginerie, acesta este topul celor mai mari consumatoare de energie electrică:

  1. Cuptorul electric, așa cum am menționat anterior.
  2. Mașina de spălat rufe. Mai ales atunci când sunt mulți membrii în gospodărie și copii care murdăresc hainele de la joacă, se simte diferența la consum. Când spălam rufele cu apă „rece”, respectiv la 20,30 de grade, consumul nu este chiar atât de mare, dar pentru temperaturi de 40, 60, chiar 90 de grade… situația stă cu totul altfel. Bonus: dacă mai ai și uscător la mașină, să nu te mire ce apare pe factură.
  3. Mașina de spălat vase. Chiar dacă pentru unii reprezintă o necesitate, cei care o pot evita, fac economie.
  4. Încălzitorul de apă.
  5. Aerul condiționat. Mai ales pe timp de vară, când temperaturile sunt extrem de ridicate, dar și iarna, pentru cei care nu au parte de căldură la bloc, electrocasnicul „umflă” factura.
  6. Fierul de călcat. Din păcate, reprezintă o necesitate, dar consumă enorm un astfel de electrocasnic.
  7. Prăjitorul electric.
  8. Cafetiera sau ibricul electric.
  9. Aparatul de gofre.
  10. Prăjitorul de pâine.