Oamenii de știință din întreaga lume încearcă să descopere nu numai un vaccin care să învingă noul coronavirus, ci ”descifrează” în laboratoare și structura acestuia, pentru a înțelege modul în care se comportă, atacă sau felul în care se dezvoltă.
Modificările genetice ale COVID-19 sunt monitorizate permanent, iar savanți din Singapore – de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Duke-NUS – afirmă că tehnica dezvoltată de ei necesită doar câteva zile pentru a evalua vaccinurile potenţiale create de Arcturus Therapeutics, o companie americană de biotehnologie, cu care universitatea asiatică a încheiat un parteneriat pentru a realiza studii clinice.
(VEZI ȘI AICI: POVESTEA TRAGICĂ A PRIMULUI ROMÂN DECEDAT DE CORONAVIRUS! MEDICII SE AŞTEPTAU DE CÂTEVA ZILE SĂ MOARĂ)
Omul de știință Ooi Eng Eong a anunţat că va începe să testeze vaccinuri pe şoareci peste o săptămână, iar testele pe pacienţi umani sunt aşteptate în a doua jumătate a acestui an.
„Putem să ştim din felul în care se modifică genele – care gene se activează şi care se dezactivează”, a explicat Ooi Eng Eong, directorul adjunct al programului de maladii infecţioase emergente din cadrul universităţii menţionate. ”Evaluarea rapidă a unor astfel de modificări genetice declanşate de un vaccin va permite cercetătorilor să determine eficienţa şi efectele secundare ale acestuia, în loc să îi oblige să se bazeze doar pe reacţiile pacienţilor care au primit vaccinul”, a mai declarat expertul asiatic, potrivit informațiilor transmise de agerpres.ro.
Până în prezent nu există un vaccin preventiv pentru noul coronavirus, tratamentul pacienților infectați fiind doar unul caracterizat prin ”terapie de susținere”.