Ministrul Muncii a fost prezent în cadrul unei emisiuni televizate unde a discutat despre majorarea salariilor persoanelor care lucrează în construcții. Vestea momentului bucură angajații din acest domeniu. Iată ce alte declarații a mai făcut oficialul.
Marius Budăi a declarat marți, 22 noiembrie, în cadrul emisiunii România TV, moderată de Victor Ciutacu, faptul că salariul minim de 3.000 de lei al angajaților din domeniul construcțiilor va ajunge la 4.000 de lei.
Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat (PSD), a menționat că va fi sprijinit în continuare sectorul construcțiilor. Pe rețelele de socializare, Ciolacu a menționat, la rândul său, faptul că salariul minim din domeniul construcțiilor va fi majorat la 4.000 de lei brut, desigur, fiind păstrate în continuare scutirile de taxe existente. (VEZI ȘI: ALERTĂ CU BOMBA ÎN CAPITALĂ! POLIȚIE, POMPIERI ȘI TRUPE ANTITERO AU INTERVENIT)
În prezent, persoanele care lucrează în construcții beneficiază de un salariu brut în valoare de 3.000 de lei, iar cel net fiind de 2.362 lei. Astfel, printr-un simplu calcul observăm că față de restul angajaților, suma este cu 838 de lei mai ridicată.
Pe lângă majorarea salariului, angajații din domeniul construcțiilor vor beneficia și de câteva reglementări speciale. Mai concret, este vorba despre taxe și impozite mai mici. De exemplu, contribuția pentru asigurările sociale de sănătate este de 21,25% în prezent, în timp ce pentru ceilalți angajați procentul este de 25%.
De asemenea, ei sunt excluși de la plata asigurărilor sociale de sănătate în valoare de 10%. Nu plătesc nici procentul de 10% – plata impozitului pe venit, de la care restul angajaților nu fac excepție. (CITEȘTE ȘI: ANAMARIA, FIICA LUI AURELIAN PREDA, VINDE CASA MOȘTENITĂ. SUMA FABULOASĂ PE CARE O CERE)
Deși de-a lungul timpului au existat discuții referitoare la eliminarea acestor beneficii, încât ar afecta bugetul statului, angajatorii se plâng de lipsa muncitorilor calificați. În țara noastră domeniul construcțiilor este unul dintre cele mai ofertante și se oferă salarii din ce în ce mai mari, dar personalul calificat este greu de găsit, după cum informează capital.ro.