Noul an școlar va începe pe 14 septembrie. Potrivit Monicăi Anisie, ora de curs va ține 50 de minute, iar profesorii vor fi nevoiți să mai rămână încă cinci minute în clase, ca să îi supravegheze pe elevi
„Vorbim despre 50 de minute, doar că cinci minute profesorul trebuie să mai rămână în clasă să îi supravegheze pe elevi. Cum anume putem face lucrul acesta? Fiecare profesor să se adapteze, depinde și de disciplină. Noi am elaborat acele repere metodologice. Au fost făcute de profesori care au predat în sistem online în această perioadă”, a spus Monica Anisie.
Ministrul a explicat că a fost adoptată și o metodă de predare online. (CITEȘTE ȘI: CUM L-A TRANSFORMAT DORIAN POPA PE CHELUȚU ÎN CEL MAI SIMPATIZAT CÂINE DIN ROMÂNIA: “DUMNEZEU ÎL IUBEȘTE” + “ATENȚIE, MAI CAPSEAZĂ!”)
„Este un laptop al clasei, sau o cameră, depinde de fiecare unitate, acolo va rămâne instalat, el este pregătit la începutul orelor, și doar vine profesorul în sala de curs. Am recomandat ca profesorul să fie ajutat în această perioadă și de personalul unității de învățământ. Avem în unități fie bibliotecar, fie profesor-documentarist, fie laborant, care pot ajuta”, a mai spus Monica Anisie.
Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat de ce nu s-a întânit cu bloggerul Selly, care a făcut apel la o schimbare în sistemul de învățământ din România. (VEZI ȘI: CĂTĂLIN BOTEZATU COMENTEAZĂ, ÎN PREMIERĂ, ULTIMUL “DIVORȚ” AL BIANCĂI DRĂGUȘANU. “MAI BINE RĂMÂNEA CU…”)
„I-am propus să vină la Ministerul Educației așa cum vin toți partenerii noștri educaționali. Oricine poate veni în audiență sau la o întâlnire, dar în aceiași termeni pe care îi avem cu toată lumea. O ativitate presupune să avem și niște reguli. Tânărul a propus ca această întâlnire să fie în direct pe Facebook. Au discutat cu reprezentanții noștri de la departamentul de presă și s-a luat această decizie”, a declarat Monica Anisie.