Începere noului an școlar care va avea loc peste câteva zile este un moment important în contextul epidemiei de coronavirus. Pentru ca elevii să poată merge în continuare în condiții sigure la orele de curs, Ministerul Sănătății intenționează să crească numărul de angajați în cabinetele medicale școlare.
Ministerul Sănătăţii a anunțat creşterea, până la sfârşitul anului, a bugetului pentru reţeaua de asistenţă medicală şcolară în vederea suplimentării personalului din cabinetele medicale și stomatologice care funcţionează în școli și universități. (CITEȘTE ȘI: CE INTERDICȚII VOR AVEA ELEVII ÎN NOUL AN ȘCOLAR. CARE SUNT REGULILE)
„Până la sfârşitul anului, Ministerul Sănătăţii va identifica resursele financiare pentru suplimentarea unui număr de 264 posturi medici şcolari, 534 posturi asistenţi medicali pentru cabinete şcolare, 109 posturi medici dentişti, 145 posturi asistenţi medicali pentru cabinete stomatologice”, se arată într-un comunicat remis joi presei.
Potrivit Ministerului Sănătății, de aceste fonduri vor beneficia autorităţile locale pentru plata medicilor şi asistenţilor şcolari care vor ocupa noile posturi. În prezent, la nivel naţional, 1.302 medici (788 cu specialitatea medicină generală şi 514 cu specialitatea stomatologie) şi 3.630 de asistenţi medicali (3262 cu specialitatea medicină generală şi 368 cu specialitatea stomatologie) asigură servicii medicale în cabinetele de medicină şcolară.
De asemenea, tot pentru a asigura siguranța elevilor și a profesorilor a fost înființată o nouă structură a Poliţiei Române, care se va ocupa de prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile în școli. (VEZI ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE MARCEL VELA! A SEMNAT ORDINUL PENTRU ÎNFIINȚAREA DIRECȚIEI PENTRU SIGURANȚA ȘCOLARĂ ÎN CADRUL POLIȚIEI. CU CE SE VA OCUPA NOUA STRUCTURĂ)
Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat că a semnat marți ordinul pentru înființarea Direcției pentru Siguranța Școlară în cadrul Poliției Române. Noua structură o să fie alcătuită din 270 de polițiști și se va ocupa de siguranța elevilor și a profesorilor.
„Poliția Siguranța Școlară va fi formată dintr-un număr de 270 de polițiști, organizați la nivelul IGPR, a DGPMB și a inspectoratelor de poliție din fiecare județ. Poliția Siguranța Școlară va avea o subordonare centrală, iar obiectul ei de activitate este strict legat de asigurarea protecției și siguranței elevilor, cât și a cadrelor didactice. Noua structură va preveni și combate violența în școală, cu accent pe fenomenul de bullying și a actelor de violență între elevi în interiorul școlii, cât și în proximitatea acestora”, a declarat Marcel Vela.