Trăind într-o lume a digitalizării, platformele de socializare au devenit o necesitate. Acasă, la muncă sau pe stradă, utilizatorii pot transmite date audio-video, doar având acces la internet și rețea. În acest sens poate fi utilizată și aplicația WhatsApp. Totuși, doi experți în securitate cibernetică transmit un semnal de alarmă! Pentru a nu cădea în plasa hackerilor, utilizatorii trebuie să respecte anumite reguli. Iată despre ce este vorba mai jos, în articol.
Digitalizarea și tehnologizarea sunt două elemente-cheie ale societății în care trăim, motiv pentru care piața abundă în aplicații și gadgeturi care prezintă multiple funcționalități. Toate acestea sunt menite să ofere un confort psihic persoanei care le utilizează și să îi facă viața mai ușoară. Însă, nu toți știu la ce pericole se expun, mai ales atunci când au conturi pe diferite rețele de socializare sau platforme audio-video prin care pot transmite date. În acest caz se află și aplicația WhatsApp, utilizată de peste 2 miliarde de persoane la nivel mondial. Doi experți în securitate cibernetică explică la ce trebuie să fii atent, pentru a nu pica în plasa hackerilor.
Securitatea personală e importantă, indiferent de spațiu – virtual sau real. Pe internet, odată ce îți faci un cont pe o rețea de socializare sau o platformă de transfer de date, trebuie să știi că te poți expune anumitor pericole. În acest sens, datele tale personale pot fi imediat furate de hackeri. De aceea, este important să îți iei o măsură în plus de securizare a conturilor, pentru a nu rămâne fie fără ele, fie fără informații.
În prezent, aplicația WhatsApp este deținută de compania Meta. Pentru a avea cont pe această platformă trebuie să îți înregistrezi numărul de telefon. După ce contul este asociat, poti primi și trimite informații audio, video și mesaje. Totuși, trebuie să fii conștient că te-ai putea expune și celor „ascunși”, și anume hackerilor, iar datele tale pot dispărea într-o clipă.
Citește și WHATSAPP SCHIMBĂ REGULILE DIN NOIEMBRIE 2022. DE PE CE TELEFOANE NU VEI MAI PUTEA FOLOSI APLICAȚIA
Tom Davidson și Brian Higgins, doi experți în securitate cibernetică, trag un semnal de alarmă și susțin că ar fi recomandat să îți securizezi contul mai bine. În acest sens, utilizatorii ar trebui să activeze funcția de „two-step verification” (trad. „verificare în doi pași”), pentru că, în momentul în care o persoană va dori să îți acceseze contul, dar de pe un alt dispozitiv, îți va apărea un cod PIN pentru a te loga.
”Oferă o protecție în plus, în cazul în care cineva îți obține numele și parola”, spune Tom Davidson.
Deși aplicația WhatsApp prezintă, deja, o criptare și elemente de securitate, este recomandat să îți „blindezi” contul mai bine, pentru ca datele tale să fie în siguranță. De asemenea, Brian Higgins susține că atunci când instalezi aplicația pe un dispozitiv nou, contul revine la setările din fabrică, potrivit The Sun: ”Trebuie să verifici update-urile din secțiunea „Confidențialitate” mereu. Și, de asemenea, să îți verifici și contactele din telefon”.
De asemenea, cei doi experți în securitate cibernetică recomandă să nu transmiți nimănui datele personale.
Sursă foto: Pixabay