Antonio Pasarelli are pierderi de milioane de lei. Bucatarul lui Bittman e varza in afaceri
Venit acum 22 de ani in Romania, Antonio Pasarelli a decis sa isi investeasca banii in afaceri din domeniul sau. Asa ca, dupa o viata de stat in bucatarie si pregatit retete complicate si apreciate de gurmanzi, si-a deschis un restaurant. Nu s-a oprit aici, ci a mai pornit si alte doua businessuri: un magazin comunal situat la cateva zeci de kilometri de Timisoara si o firma de catering. La sase ani de la inaugurarea restaurantului de lux din centrul Timisoarei, Pasarelli trage linia si bilantul e dezastruos. In 2009, pierderea era de patru milioane de lei, iar 12 luni mai tarziu crestea cu inca 500.000 de lei. „Firma nu e pe profit pentru ca am tot investit. Nu stau in chirie, am cumparat cladirea unde e restaurantul. Romanul vrea sa manance retete complicate si scumpe, dar sa plateasca cat pentru un langos. E criza, nu ma astept sa ma imbogatesc. Nu ma intereseaza daca sunt in pierdere, e afacerea mea de suflet”, spune Antonio Pasarelli. Magazinul comunal si firma de catering sunt si ele pe pierdere, patronul scotand bani din buzunar ca sa le tina pe linie de plutire. „Stau de 22 de ani in Romania. Daca voiam sa devin bogat peste noapte puteam sa invat sa fur de la statul roman sau ramaneam in Sicilia si deveneam mafiot”, mai spune Antonio Pasarelli cu umor.