Este prima dată când se întâmplă așa ceva! Antena 1 a umilit Pro TV și Kanal D, după ce marți seara a înregistrat un record de audiență. Ultima probă pe echipe înainte de semifinală, din cadrul show-ului culinar “Chefi la cuțite”, a fost marți seară lider incontestabil de audiență, pe toate segmente de public. Show-ul prezentat de Gina Pistol a adunat în fața micilor ecrane 2.491.000 de telespectatori din toată țara, în minutul de maximă audiență, de la ora 21.40.
Așadar, marți seară, Antena 1 a fost cel mai urmărit post de televiziune la nivelul publicului din mediul comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, și a obținut un record de audiență pe acest segment de public, pe perioada difuzării emisiunii, între orele 20:00 și 22:59, cu o audiență medie de 12,1 puncte de rating și 29,8% cota de piață, urmată de Pro Tv, cu 9,4 puncte de rating și 23,2% cota de piață și Kanal D, cu 3,5 puncte de rating și 8,5% cota de piață.
Antena 1, cu “Chefi la cuțite”, rămâne cel mai urmărit post de televiziune și la nivelul publicului de la orașe, cu o audiență medie de 10,3 puncte de rating și o cotă de piață de 22%, în timp ce următorul clasat, Pro Tv , înregistra 8,1 puncte de rating și o cotă de piață de 17,2%. Clasamentul se păstrează și la nivelul publicului din toată țara, unde Antena 1 înregistrează 10,1 puncte de rating și 20,4% cota de piață, urmată fiind de Pro Tv, cu 8,9 puncte de rating și 18% cota de piață.
De asemenea, Antena 1 a fost lider de audiență în intervalul cel mai vizionat al zilei, prime-time, situat între 19.00-23.00, atât la orașe, cât și la nivelul publicului commercial.
În intervalul cuprins între 19.00-23.00, Antena 1 a înregistrat pe publicul comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, o medie de 10,6 puncte de rating și 27,8% cota de piață, urmată de Pro Tv, cu 9,4 puncte de rating și 24,6% cota de piață. La nivelul publicului din mediul urban, Antena 1 se menține pe primul loc, cu o audiență medie de 9,5 puncte de rating și 20,7% cota de piață, urmată de Pro Tv, cu 8,7 puncte de rating și 18,9% cota de piață.
Emoțiile și presiunea au atins cote maxime în ultima probă pe echipe din sezonul șase ”Chefi la cuțite”, atât pentru concurenții rămași în competiție, cât și pentru chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ediția de marți seară a început cu o probă în care cele trei echipe au gătit fără o temă impusă, a continuat cu o jurizare în care nicio trupă de bucătari nu a obținut un vot majoritar și s-a încheiat cu o probă individuală în ”trei culori” și un verdict ce a oprit aventura culinară a unui bucătar. Pentru prima dată în acest sezon, reprezentați din fiecare echipă au ajuns la duel, iar momentul crucial de la finalul serii a fost unul încărcat de tensiune. La doar un pas de semifinală, Creața a fost eliminată, iar competiția și-a ales aseară semifinaliștii.
Așa se face că marți seară, pe ultima sută de metri, cele trei echipe au avut de pregătit un preparat în funcție de viziunea lor gastronomică, ținând cont de gusturile cu pretenții ale unor sportivi profesioniști: o echipă întreagă de rugby. Proba, fără o temă impusă, a fost un test al creativității, iar fiecare trupă de bucătari s-a întrecut în a pune sub cloșuri un preparat care să cucerească definitiv papilele gustative ale juraților. Tot aseară, chefii și-au folosit și ultimele amulete, iar chef Dumitrescu a avut ocazia să deguste preparatele ucenicilor săi, în vreme ce chef Scărlătescu a gătit alături de ei pentru trei minute. Nervi întinși la maximum, orgolii inflamate și multe speranțe pentru un verdict favorabil. Deși toți și-au dorit să impresioneze, nicio echipă nu a obținut punctajul maxim, iar un singur vot a dat peste cap tot clasamentul. Deși aflate la egalitate de voturi, echipa roșie și cea albastră nu au scăpat de emoțiile probei individuale din cauza unei ultime farfurii intrate pe bandă, ce avea culoarea galbenă. Nicio echipă nu a reușit să obțină majoritatea voturilor, motiv pentru care reprezentanți din fiecare trupă de bucătari au participat în proba individuală.
Din acest motiv, fiecare chef și-a ales oamenii pe care îi va trimite la duel, în funcție de strategii. Chef Dumitrescu a ales să-i mai treacă printr-un test de foc pe Smiley și pe Creața, alegând să își pună toată încrederea în Nela pentru etapa următoare: ”Ea a demonstrat că își merită locul în semifinală!”, a afirmat acesta. Chef Bontea le-a acordat încredere bucătarilor de bază din echipa sa, Silviu Nedelea și Munti, în vreme ce Sorin Stan și Valentin Dumitrescu au mai avut de demonstrat încă o dată de ce merită să rămână în competiție. Deși echipa galbenă ar fi trebuit să intre integral în proba individuală, chef Scărlătescu a pus la bătaie o nouă amuletă ce oferea imunitate unui bucătar în duel și a trimis-o pe Ana Crudu direct în semifinală: ”Chef Scărlătescu a avut o strategie incredibil de bună. Și-a trimis bucătarii de elită la duel!”, afirmau concurenții rivali.
Creativitatea, tehnica, finețea și rapiditatea, acestea au fost coordonatele ce i-au ghidat pe chefi în alegerea semifinaliștilor, iar preparatele dueliștilor au fost analizate cu mult tact: ”Farfuriile cu adevărat bune se văd!”, a fost de părere Sorin Bontea. Din cauza unei greșeli de ultim moment, rețeta de pipote a Cristinei, Like Creața, nu s-a ridicat la nivelul celorlalte, motiv pentru care a obținut cel mai mic punctaj. După o eliminare din echipa roșie ce a fost completată de mari emoții, dar și de regrete, în fața chefilor au rămas doar semifinaliștii competiției din cel de-al șaselea sezon: Maria Burlacu, Andrei Balasz, Cătălin Badici și Ana Crudu din echipa lui chef Scărlătescu, Silviu Nedelea, Munti, Valentin Dumitrescu și Sorin Stan din echipa lui chef Bontea și Nela, alături de Smiley, din trupa de bucătari condusă de chef Dumitrescu.