Probleme mari pentru Paul Nicolau, cel cunoscut drept Pescobar. Una dintre locațiile pe care bărbatul le patronează, care i-a adus, de altfel, și faima, a fost luată în vizor de ANPC. Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au propus închiderea, pe o perioadă de până la 12 luni, a restaurantului Taverna Racilor Herăstrău, în urma neregulilor constatate în cadrul unor controale derulate la această unitate în perioada iunie – septembrie a acestui an.
Potrivit unui comunicat de presă, reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov au desfăşurat, în perioada 1 iunie – 15 septembrie 2023, mai multe acţiuni de control la Taverna Racilor Herăstrău – Bucureşti, administrată iniţial de SC Nedsea SRL, iar, în prezent, de SC Commercial Diplomatic Club SRL (societăți promovate în media de Paul Nicolau, cunoscut drept Pescobar). Rezultatele în urma controalelor nu au fost prea bune, iar acum locația riscă să se închidă.
(CITEȘTE ȘI: PESCOBAR SPUNE ADEVĂRUL DIN SPATELE AFACERII CU RACI: „AM MINȚIT CĂ…”)
Așa cum spuneam, în perioada iunie – septembrie mai multe acțiuni de control au fost executate la Taverna Racilor Herăstrău, iar în urma fiecărei vizite făcute de autorități au fost găsite nereguli, iar restaurantul a încasat sancțiuni.
De exemplu, conform comunicatului oficial, pe 1 iunie s-au dat amenzi de 25.000 de lei și s-au oprit de la comercializare 156 kg de produse alimentare neconforme. De asemenea, s-a decis și oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor. Mai apoi, s-a constatat că măsura închiderii temporare nu a fost respectată, fapt ce a adus o nouă amendă în valoare de 5.000 lei și s-a propus emiterea deciziei de închidere a unității.
Ulterior, în data de 22 iunie, alte sancțiuni în valoare de 75.000 lei au fost încasate și s-a emis propunere de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni, pentru abateri repetate și propunere de încetare a practicilor comerciale incorecte.
Controale nu s-au oprit aici, iar în data de 28 iunie a fost emisă decizia nr. 259 de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni. Iar în data de 15 septembrie au fost dispuse noi sancţiuni ce constau în amenzi contravenţionale în valoare de 25.000 lei, oprirea definitivă de la comercializare a 560 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 16.500 lei, oprirea temporară a unităţii de la prestarea serviciilor până la remedierea deficienţelor şi propunerea de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate.
În urma controalelor, Protecția Consumatorului a anunțat că va trimite adrese către Primăria Sectorului 1, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Direcția de Sănătate Publică.
Principalele abateri constatate de echipele de control au fost: