Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) avertizează că vine frigul în România. În zilele ce urmează, în zonele de munte din România își vor face apariția lapovița și ninsoarea. Care sunt zonele în care vor fi cele mai scăzute temperaturi.
La sfârșitul acestei săptămâni, nebulozitatea din regiunile nord-vestice ale țării va determina pe arii restrânse ploi slabe, apoi se va extinde şi va cuprinde cea mai mare parte a României. Ploile se vor semnala în Transilvania, în Maramureş, în Moldova, local în Oltenia şi pe suprafeţe mai mici în Banat, Crişana şi Muntenia.
Lapovița și ninsoarea va apărea în zonele cu altitudine de peste 1800 de metri, dar aceste fenomene vor fi trecătoare. Vântul va sufla slab și moderat, iar în zonele montane înalte, el va depăși și 60 de km/h.
”La altitudini în general de peste 1800 m, trecător, vor fi şi precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, unde la rafală se vor depăşi viteze de 55-60 km/h.
Temperaturile maxime, anunță meteorologii, se vor încadra între 11 şi 20 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade Celsius. Pe alocuri, mai ales la începutul zilei, va fi ceaţă”, anunță ANM.
Potrivit meteorologilor ANM, vineri, 11 noiembrie, în cea mai mare parte a ţării valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul anterior, dar se vor situa uşor peste cele normale în cea de a doua decadă a lunii noiembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi temporar ploi în Muntenia, local în Oltenia, Dobrogea, Moldova, sud-vestul Transilvaniei, la munte şi izolat, posibil şi în restul teritoriului.
”Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 şi 17 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 1 grad în estul Transilvaniei şi 11 grade Celsius pe litoral. Mai ales dimineaţa şi noaptea, pe alocuri va fi ceaţă”, susțin meteorologii.
VEZI ȘI: UN NOU CUTREMUR A AVUT LOC ÎN ROMÂNIA. CE MAGNITUDINE A FOST ÎNREGISTRATĂ