ANM a schimbat prognoza. Meteorologii estimează că instabilitatea atmosferică va rămâne accentuată în majoritatea regiunilor țării, iar tempraturile vor scădea. În același timp, ne vom confrunta cu ploi reci și cu o ”toamnă” în plin sezon estival.
În Muntenia va urma o răcorire a vremii, ce va determina scăderea temperaturii aerului spre o valoare medie diurnă de 30…31 de grade, ce se va menține relativ constantă pe tot parcursul intervalului 6 – 14 iulie. Variațiile temperaturilor minime vor fi similare cu cele ale maximelor, cea mai ridicată medie va fi de 19 grade și se va înregistra la începutul intervalului, iar apoi temperaturile nocturne vor fi caracterizate de o valoare medie situată în jurul a 17 grade, ce se va menține constantă până la finalul celei de a doua săptămâni. După data de 10 iulie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată.
În Dobrogea se vor semnala ploi trecătoare, iar regimul termic se va menține constant și va fi caracterizat printr-o valoare medie a temperaturilor diurne de aproximativ 28 de grade, în timp ce minimele nocturne se vor situa în jurul a 19 grade, marcând o scădere față de media de 21 de grade.
În Moldova, media temperaturilor minime va avea o evoluție similară, cea mai ridicată medie va fi de 19 grade, pe 2 și 3 iulie, iar cele mai scăzute valori, de 15…16 grade,
se vor înregistra în intervalul 6 – 14 iulie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare spre jumătatea primei săptămâni și, din nou, după 9 iulie.
În Maramureș, temperaturile minime vor avea o evoluție relativ asemănătoare, cele mai ridicate medii vor fi în primele dimineți, când nu vor coborî sub 17 grade, iar cele mai scăzute se vor înregistra între 6 și 14 iulie, când se vor atinge 13…14 grade. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice, cu o probabilitate mai
mare după data de 9 iulie.
În Transilvania, regimul temperaturii aerului va marca o scădere și va fi caracterizat de valori medii în jurul a 28 de grade, în intervalul 6 – 14 iulie, caracterizând o vreme normală din punct de vedere termic. Media minimelor termice va fi de 16 grade, apoi se va situa între 12 și 14 grade. Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala cu precădere în intervalul 9-14 iulie.
Și în Banat va urma o răcorire, care va face ca în intervalul 6 – 14 iulie media maximelor termice să se încadreze, în general, între 29 și 31 de grade, caracterizând o
vreme apropiată de normal din punct de vedere termic. Evoluția temperaturilor minime va fi asemănătoare, media fiind în creștere în primele nopți, spre 18…19 grade, apoi va scădea și se va situa în jurul a 16 grade pînă la sfârșitul celor două săptămâni de prognoză. Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala cu precădere după data de 9 iulie, iar în restul intervalului doar pe arii restrânse vor fi averse.