ANM a schimbat din nou prognoza! Se întoarce iarna grea. Viscol și temperaturi arctice în toată România!
Schimbătoare rău este vremea în această perioadă! Dacă mai ieri se anunțau zile cu temperaturi din ce în ce mai ridicate, iată că acum bat la ușă cele cu ninsori abundente, exceptând vinerea aceasta, când va fi mai cald. De sâmbătă, însă, frigul pune stăpânire pe România.
Vineri, vremea va fi mai caldă decât ar fi normal în a doua jumătate a lunii ianuarie în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în dealurile subcarpatice din sud şi est. Cerul va prezenta înnorări temporare în regiunile vestice, nordice şi centrale unde, mai ales în a doua parte a zilei şi noaptea, pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în Maramureş, Transilvania şi Moldova şi mai ales ploi şi lapoviţă în Banat, Crişana şi pe arii restrânse în Oltenia. În restul teritoriului cerul va fi parţial noros şi mai ales dimineaţa şi noaptea în zonele joase local va fi ceaţă şi izolat burniţă. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 şi 10 grade, valorile cele mai ridicate fiind în dealurile Munteniei. Minimele termice vor fi cuprinse între -6 grade în estul Transilvaniei şi 2 grade pe litoral şi în sud-vestul Olteniei.
În Bucureşti cerul va fi variabil vineri, cu unele înnorări spre seară şi în cursul nopţii. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad, valori mai ridicate decât mediile multianuale ale perioadei. Mai ales dimineaţa se va semnala ceaţă.
De sâmbătă vine frigul
Sâmbătă, cerul va fi mai mult noros în Maramureş, Crişana, nord-vestul Transilvaniei unde local vor fi precipitaţii slabe mai ales sub formă de ploaie, iar în zona montană aferentă acestor regiuni vor predomina ninsorile. În restul ţării înnorările vor fi temporare, iar pe arii restrânse în sud şi în est, precum şi în zonele depresionare va fi ceaţă sau nebulozitate stratiformă, posibil asociată cu burniţă. Izolat se va forma polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă a Munţilor Apuseni şi a Carpaţilor Orientali, unde va spulbera temporar zăpada. Temperaturile minime se vor situa, în general, între -6 şi 3 grade.
În Bucureşti, cerul va fi variabil şi se va semnala ceaţă, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de -5 grade.