Animalul extrem de periculos la care nu te-ai fi așteptat. Le poate distruge gospodăriile românilor în doar câteva minute
Un animal micuț, de nici măcar jumătate de metru și maximum 850 de grame, poate ucide animalele domestice într-o clipită. Aspectul său nu trădează cât este de periculos, mai ales atunci când se îmbolnăvește. Puțini pot ghici despre ce creatură este vorba.
În România, mai ales în zonele de câmpie, acest animal își face veacul liniștit și se hrănește cu găini, iepuri și alte creaturi mai mari decât el. Trăiește între opt și zece ani, are 34 de dinți și doarme mai bine de 20 de ore pe zi. Nu poate fi vorba despre altă specie decât dihorul!
(CITEȘTE ȘI: A crezut că a cumpărat un câine, dar după 6 luni a trăit un şoc! Animalul se transformase în ceva foarte periculos)
De ce este dihorul un animal periculos
Atât dihorii sălbatici, cât și cei domestici, pot fi extrem de periculoși. Cei care se găsesc în natură nu doar că atacă alte specii, ci pot fi și purtători de boli, cum ar fi gripa sau rabia.
Virusul gripal poate fi transmis de la dihor la om. De asemenea, animalul poate transporta și HIV, virus ce poate provoca SIDA. Mai mult de atât, rozătoarele pot transmite și rabia oamenilor, în cazul în care nu sunt vaccinați.
Până și dihorii domestici, chiar dacă sunt extrem de populari și căutați, pot fi periculoși pentru oameni, ca urmare a zgârieturilor și mușcăturilor pe care le provoacă. În momentul în care este ținut în poală, animalul are tendința de a săpa, mai ales dacă nu are unghiile tăiate, rănind, astfel, stăpânul.
Cel mai des, dihorii mușcă din frică. Din nefericire, aceste mușcături sunt extrem de dureroase și pot provoca răni grave. Prin mușcat, ei pot ucide alte animale, chiar mult mai mari.
(CITEȘTE ȘI: O maimuță periculoasă se plimbă liberă prin Capitală. Deținerea unui astfel de animal este interzisă în România)