Autor al creațiilor literare „Suge-o, Ramona!”, „Suge-0, Andrei!” și „Dumnezeu vs Satana”, elaborată alături de colegul său Ionuț Rusu, Andrei Ciobanu a confirmat în lumea comediei încă de tânăr. Originar din Suceava, unde recunoaște că nu a dus-o prea bine, umoristul și-a relatat povestea în exclusivitate pentru CANCAN.RO. Matinalul de la „Kiss FM” a descris cu lux de amănunte modul în care umorul l-a ajutat să depășească cele mai grele momente ale vieții, dar și cum dificultățile l-au conturat ca individ.
Andrei Ciobanu a dat dovadă, de-a lungul timpului, de asumare, transparență și un spirit ludic, caracteristici care îl mențin în topul realizatorilor radio de opt ani, când a făcut pasul de la scena de stand-up comedy către microfonul de la „Kiss Fm”.
Cărțile lansate și foarte bine vândute au constituit un alt factor pentru care umoristul a devenit și mai cunoscut publicului, în pofida vârstei fragede, de doar 25 de ani la acel moment.
Andrei Ciobanu a bifat la Cluj, dar a pornit către tărâmul făgăduinței, București, pentru a-și urma țelul de a deveni un comediant cunoscut. Succesul în stand-up l-a propulsat către unul dintre cele mai râvnite scaune, și anume cel al matinalului „Foarte bună dimineața”, format care la început îl includea pe Sergiu Floroaia, ulterior substituit de Ionuț Rusu, finalist al emisiunii „iUmor”.
De unii apreciat, dar extrem de controversat, mai ales după titlurile atribuite propriilor cărți, Andrei Ciobanu explică de unde a moștenit simțul „exagerat” al umorului, însușire utilă mai ales în episoadele încurcate ale drumului formator.
„Nu știu dacă îl dezvolți (n.r „umorul”) ca să acoperi niște carențe, dar clar e un mecanism de apărare. Eu așa am și fost crescut, în momentul în care se întâmpla să avem o perioadă mai proastă, sau să nu avem foarte mulți bani, la mine în familie se râdea mult!
Chiar dacă nu aveam bani, sau eram săraci, se făcea o glumă. N-am dus-o foarte bine și n-am trăit bogați, deci evident că situația e una simplă.
«N-avem bani să plătim întreținerea», opțiunea 1 este să disperăm și să plângem și să nu știm ce să facem, dar nu ajută la nimic și opțiunea 2 e să zici: «Lasă, că ne iubim și pe întuneric până la urmă!»
Faci o glumă și parcă mai trece treaba! Deci da, evident e un mecanism de apărare!”, ne-a declarat Andrei Ciobanu în spiritul caracteristic.
Entertainer-ul continuă șirul destăinuirilor și explică modul în care inconvenientele l-au determinat să devină o versiune mai bună a propriei persoane. Aceste principii au stat și la baza cărților redactate de Andrei Ciobanu, care și-a concentrat energia creativă pentru a demonstra persoanelor din trecut că este capabil de lucruri mărețe, aspect confirmat de cifrele vânzărilor.
Reușita, însă, nu a provocat umoristului sentimentele pe care acesta și le-ar fi proiectat în vremurile apuse.
„În punctul în care eu am ajuns să fac ceva ce mie mi s-a părut extraordinar, n-a mai fost o miză pentru mine persoana aia, adică n-a mai contat!
În momentul în care știam că îi pare rău, trecuse atât de mult timp, și eu evoluasem ca om, încât nu mai conta pentru mine. Și am pățit asta de mai multe ori!
De multe ori sunt întrebat la interviuri ce aș schimba la trecutul meu, iar eu zic că nimic. Tocmai pentru că nu am avut viața perfectă, am reușit să devin ceea ce sunt azi, pe interior și moral vorbind.
Mi se pare că lucrurile nasoale te sculptează și alea îți dezvoltă personalitatea. Mă bucur că toate neajunsurile, frustrările și neîmplinirile au contribuit la evoluția mea ca om!”, a mai completat Andrei Ciobanu.
(CITEȘTE ȘI: ANDREI CIOBANU, LUAT LA ROST DE FAMILIE DUPĂ CE A SCRIS CARTEA ”SUGE-O, RAMONA”)
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.
Sursă foto: Instagram.com