Semnalele pe care ni le trasmite organismul ar trebui luate în serios, de fiecare dată, numai că – din diferite motive – amânăm să cerem sfatul medicilor, considerând că va trece totul de la sine. I s-a întâmplat chiar Andreei Marin, iar vedeta a povestit în mediul online prin ce a fost nevoită să treacă.
A crezut că durerea va trece de la sine, că e vorba doar despre o ”joacă”, însă acum trebuie să își modifice – pentru o perioadă de timp – programul. Mai mult, Andreea Marin va trebuie să renunțe și la… tocuri.
„Din seria „graba strică treaba” sau „aşa nu, nu faceți ca mine!”: in loc să îmi încep ziua la sală de sport, asa cum îmi place și e sănătos, o încep alături de kinetoterapeutul care au grija să-mi „repare” glezna dureroasă, pentru că nu am avut răbdarea de a face încălzirea cum se cuvine și tendonul lui Ahile a cedat. La început, am crezut că e o joaca, o durere care va trece până a doua zi, apoi am fost nevoită să stau bandajată o zi la pat, am devenit „cățelușul schiop”, abia puneam piciorul în pământ, nici gând sa mai pot merge de o săptămână la sport, adio tocuri… uite-asa!. (…) Sunt însă pe drumul cel bun și abia aștept să mă întorc la mișcare, dar „împachetată” temeinic de acum înainte. Mea culpa!”, a scris Andreea Marin.
Citește și: ANDREEA MARIN, O NOUĂ PROVOCARE LA ÎNCEPUT DE AN: ”AM ALES SĂ MERG ȘI LA…”
Citește și: Andreea Marin, decizie importantă după scandalul-bombă cu Mihaela Rădulescu
Dieta folosită de Andreea Marin, care are 44 de ani, este ușor de urmat de oricare dintre noi, pentru că are câteva reguli importante. Printre acestea se numără faptul că e necesar să renunțați la carbohidrați și zahăr dacă vreți să topiți kilogramele în plus. De asemenea, sportul să fie prezent în viața dumneavoastră, iar fructele și legumele proaspete să fie savurate zilnic. Hidratarea este încă un element esențial pentru o viață echilibrată și armonioasă.
“Cinci mese pe zi, fără prăjeli, sosuri, fast food – mă feresc de el ca de ciumă – ultima masă la 7 seara. Carbohidraţi, pâine, orez, paste făinoase doar până la ora 14:00. Fructe şi legume proaspete în fiecare zi, dar la distanţă de mese. Atenție, fructe şi legume fără hormoni, fără toxine! Încercaţi să alegeţi ceea ce vine de a ţară şi nu e tratat chimic. Doi litri de apă pe zi. Paharul cu apă pe birou a înlocuit covrigeii şi alunele. Sare cât mai puţină, zahăr deloc, e bună şi mierea, nu prea des… Gimnastica de dimineaţă, 6 zile pe săptămână. Eu m-am convins că nu se moare din asta. Recunosc, m-am zvârcolit destul înainte să încep. Cel mai greu mi-a fost să mă trezesc cu o oră mai devreme. Dar am uitat ce a fost mai dificil, pentru că acum pur și simplu nu înţeleg viaţa fără mişcare, fără sport. Trebuie să recunosc că am avut momentele mele de cădere, recidivele mele, dar important este când simţi că scapi controlul să îţi permiţi şi excepţii, după care să nu uiţi să reechilibrezi balanţa.