Andreea Mantea, speriată că ia amendă pentru că nu are declarație pe propria răspundere. “Mi se pare foarte mult”
Andreea Mantea a reușit să își surprindă admiratorii cu o mărturie inedită. Bruneta a lăsat de înțeles că a ieșit din casă după ora 23.00 fără să completeze declarația pe proprie răspundere.
Mai în glumă, mai în serios, vedeta nu a stat pe gânduri și le-a cerut ajutorul fanilor de pe rețelele de socializare, întrebându-i cât este amenda dacă ești prins.
(Citește și: Am aflat ce se întâmplă în culisele reality-show-ului prezentat de Andreea Mantea. “Este destul de îngrijorată”)
„Am și eu o mică curiozitate… de fapt, nu e pentru mine, Doamne ferește, nu că m-ar interesa pe mine, că eu sigur ajung acasă până atunci…(deși mimica vedetei spune cu totul altceva, n.r.) E pentru voi. Vreau să văd dacă sunteți la curent cu ceea ce ni se întâmplă și cu noile legi.
Cât este amenda dacă nu ai declarație pe proprie răspundere la tine și ești oprit în trafic după ora 23:00? Nu de alta, dar nu cred că ajung acasă. Eu pe voi să întreb, e ca un sondaj de opinie. Vreau să văd cine știe și cine nu”, a spus Andreea Mantea pe InstaStory.
Nu înțelege cum se dau amenzile
Totodată, Andreea Mantea a mărturisit că nu înțelege cum se împart, de fapt, amenzile și cum de unii primesc 500 de lei și alții trebuie să scoată sume mai mari din portofel.
„Mi se pare foarte mult și nu înțeleg cum e selecția asta făcută. Adică cine primește 500 și cine primește 2.000. Adică cum se face selecția, în funcție de cât de departe ești de casă?
Nu de alta, dar eu cred că depășesc. Cum se face selecția? Vreau și eu să știu. Îmi place că urmăritoarele mi-au răspuns sunt forță, eu habar nu aveam”, a adăugat vedeta.
Regulile impuse de autorități
Ministerul de Interne reaminteşte însă că motivele justificate pentru care se poate face deplasarea în afara locuinţei în intervalul orar 23,00 – 5,00 sunt:
* interes profesional;
* asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;
* achiziţionarea de medicamente;
* îngrijirea/ însoţirea copilului şi/ sau asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi;
* deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune perioadei interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
* deces al unui membru al familiei.
Începând de luni a devenit obligatorie purtarea măştii pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani în toate spaţiile deschise, magazinele se închid la ora 21,00, a fost interzisă circulaţia în afara locuinţei între orele 23,00 şi 5,00, cu unele excepţii pentru care trebuie prezentată o declaraţie pe proprie răspundere, iar activitatea pieţelor, târgurilor şi bâlciurilor în spaţii închise a fost suspendată.
This browser does not support the video element.