Andra asa cum nu ai mai vazut-o niciodata! Pana acum nimeni nu credea ca face asa ceva purtand sortul pe ea!
Fara sa se gandeasca la calorii, Andra a gatit reteta ei preferata – oua umplute. „Nu exista sarbatoare la noi in casa fara mancaruri traditionale pe masa,” marturiseste artista, care anul acesta va gati cot la cot cu soacra sa. Andra si Catalin Maruta isi vor petrece sarbatorile la Targu Jiu si vor merge la slujba de Inviere in biserica in care s-au casatorit in urma cu aproape sase ani.
___
CITESTE SI:
____
La noi nu exista sarbatoare fara oua umplute, fara salata de boeuf si m-am gandit ca daca tot am spus asta, in toate interviurile, sa si demonstrez ca stiu. Acum nu te gandi ca sunt Masterchef, dar acasa fac impresie tare buna cand gatesc oua umplute si finii nostri care vin la noi, prieteni nostri imi spun mereu ca sunt foarte bune. Asa ca, sper sa va placa.
Am fiert deja ouale. Aici o sa facem zece, ca sa nu facem prea mult. Acasa facem mai multe, cu siguranta. Acum suntem la restaurantul lui Bodo, vecinul meu, Bodo de la Proconsul si am zis sa ma antrenez putin, pentru ca vineri, dupa „Romanii au talent”, plecam la socrii mei, la Targu Jiu si abia astept, i-am zis lui Mica, mama soacra, sa ma astepte, ca sa facem ouale umplute, ea sa faca sarmalele si restul. Vin eu si o ajut, pentru ca vreau sa simt ca este sarbatoare. Daca eu toata ziua sunt plecata la concerte, interviuri, nu gatesc foarte des acasa si macar de sarbatori sa gatesc.
In fiecare an sunt alaturi de familie, ba la Campia Turzii, ba la Targu Jiu. In ultimii ani au venit ei dupa noi, la Bucuresti, dar anul acesta ne gandeam la ce biserica vrem sa mergem in noaptea de Inviere si am zis sa mergem la biserica la care ne-am casatorit, in Targu Jiu, Si acolo vom merge. David o sa mearga putin mai repede la bunici, iar eu, dupa „Romanii au talent”, plec cu Catalin inspre Targu Jiu. Iar ceilalti, fratii mei si parintii mei sunt la Cluj. Si o sa se uite acum mama la interviu si o sa spuna ‘mai, ce gateste fata mea”
Ingrediente:
ouă
smântână
maioneză
sare
piper
caşcaval
pătrunjel
pate de ficat
„Ouale le-am curatat. Urmatorul pas este sa le taiem. Le punem deoparte si incercam sa facem pasta, pe care o punem apoi in ou. Eu nu prea folosesc blender de obicei, dar… Eu acasa le fac cu furculita. Urmeaza pateul. Punem niste maioneza, cat sa fie un pic mai moale. Mai trebuie sa mai punem niste patrunjel. Si acum, avem nevoie de o lingurita, luam albusul si umplem.
Eu acasa, pentru David, iau ficatei de pui sau de curcan si apoi ii dau prin masina si asa ii fac, mai sanatos pentru David. Dar acum am zis ca fac cu pateu de porc din conserva. E o reteta foarte simpla. Acum, stii cum e, de sarbatori mancam mai gras, nu va ganditi ca e dieta aici, avem smantana, maioneza.”
A.P