Anca Neacşu îşi satisface soţul turc numai cu mâncare românească. Pe ea o zăpăcesc dulciurile de la Istanbul
Fosta componentă a trupei ASIA îşi împarte timpul între România şi Turcia după ce ea s-a căsătorit cu un turc. Între reprizele de cumpărături şi de plimbare, Anca găteşte foarte mult pentru partenerul ei de viaţă.
Anca îşi aduce aminte că până să se mărite cu Serkan acesta a tatonat foarte mult timp terenul şi s-a străduit foarte mult s-o cucerească. Sceptică în faţa mutatului în Turcia, la fel ca şi mama ei, blonda s-a obişnuit rapid cu viaţa la Istanbul.
„La 6 dimineaţa te trezeşti cu vocile lor pe fundal, îşi spun rugaciuni. Prima oară m-am speriat. Dar, în rest e la fel, te duci în oraş, te plimbi, faci cumpărături, faci de mâncare, ieşi la terasă. Toţi muncesc de dimineaţa până seara. E la fel, numai că în Turcia e mai cald, clima e alta şi îmi place”, a spus Anca pentru Protv magazin.
La Istanbul, cei doi trăiesc într-un apartament într-o vilă, soţul ei fiind cel care îi dă trezirea dimineaţa cu un mic dejun surpriză. „Mă trezeşte cu micul dejun la pat. Găteşte, îi place să mă ajute. E gospodar. Se implică. Insă, eu sunt cea care îi găteşte în fiecare zi. In general, prepar mâncare românească, deşi am mai gustat şi din preparatele lor, dar tot la ale noastre am rămas, iar Serkan nu e deloc pretenţios. Ce vreau eu să-i fac, îi place”, a mai spus blonda care nu pune deloc gura pe carne de miel.
Cât despre desertul din Turcia, Anca spune că e înnebunită după baclavau. „Sunt cele mai tari deserturi. Când te duci la all inclusive, mii de deserturi, toate culorile, toate modelele. La cofetării au tot felul de bombonele, budinci, baclavale. Desertul meu preferat : baclavaua„
Alex Mazilu