În luna iulie s-au descoperit 21,4 milioane lei, diferențe între veniturile declarate și veniturile estimate de ANAF pe zona controalelor la persoane fizice. Într-o conferinţă de presă, Lucian Heiuș, președintele Fiscului, a dat mai multe detalii pe tema acestui subiect.
Potrivit acestuia, creanțele fiscale aferente, respectiv impozitele calculate pe această sumă, au fost de 5,9 milioane lei.
Se pare că, cea mai mare diferență a fost găsită la un contribuabil din județul Iași de 11,7 milioane lei, creanța stabilită este în valoare de 3,7 milioane lei. În București, la un contribuabil, diferența a fost de 3,5 milioane lei. Creanța stabilită a fost de 1 milion de lei. În Buzău, la un alt contribuabil, diferența a fost de 3,2 milioane lei, iar creanța stabilită a fost de 0,8 milioane lei.
CITEŞTE ŞI: ANAF-UL A BĂGAT SPAIMA ÎN ȘMECHERII DE PE LITORAL! AGENȚII ÎMBRĂCAȚI ÎN CIVIL VIN ÎN CLUBURI ȘI…
De verificările ANAF nu scapă nici cei care au obținut bani din criptomonede. S-au descoperit aproximativ 123 de milioane de euro, venituri nedeclarate de pe urma criptomonedelor:
”S-a finalizat cu descoperirea a 63 de persoane fizice care au undeva la 123 de milioane de euro venituri nedeclarate ca urmare a tranzacţionării acestor criptomonede. Am urmărit ce sume de bani au intrat în conturi din extern, ne-am uitat după aceea cine este cel care a virat banii.
Apar aceşti influenceri care, deja, obţin venituri frumoase. Se vor intensifica şi controalele antifraudei pe litoral”, potrivit directorului ANAF.
Nici profesorii care dau meditaţii şi manichiuristele care lucrează de acasă nu scapă de verificările inspectorilor ANAF. În Bucureşti, Ilfov, Cluj şi Sibiu, oamenii au primit, în unele cazuri, avertismente pentru a-şi legaliza activitatea.
”Este adevărat că nu se poate face dintr-o dată ce nu s-a realizat în 20 de ani. Noi ne-am obişnuit prea mult să nu fiscalizăm. Asta este problema”, a concluzionat Lucian Huși, președintele ANAF.