Amenzi usturătoare pentru cei care taie porcul de Crăciun. Ce reguli trebuie să respecte românii
În conformitate cu sezonul, autoritățile vin cu noi reguli și cu amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă legea în ceea ce privește tăierea porcului de Crăciun.
Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi și nu sunt puțini cei care au ”furat” startul în legătură cu tradițiile. Tăiatul porcului sau Igant este una dintre cele mai așteptate momente. Se sărbătorește pe data de 20 decembrie, zi care se dedică în exclusivitate tăierii porcului și pregătirii preparatelor din porc.
Anul acesta, autoritățile vin cu vești importante pentru cei care nu respectă regulile impuse. Astfel, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă ca preparatele și carnea să fie cumpărată din locuri sigure și autorizate.
Amenzi usturătoare pentru românii care nu respectă legea în ziua de Ignat
Vezi și: O DOCTORITA A REUSIT SA SLABEASCA 45 DE KILOGRAME. ACUM A DEZVALUIT CELE 5 TRUCURI CARE AU AJUTAT O
Totodată, pentru sacrificarea porcului, românii trebuie să știe că este nevoie de avizul unui medic veterinar, iar dacă acest lucru este ignorat ori nu este respectat de gospodari, aceștia se vor alege cu amenzi usturătoare.
Avizul medicului veterinar este esențial pentru siguranța cărnii și pentru a stabili dacă aceasta nu este infestată cu Trichinella spp. Costul unui examen trichineloscopic este între 22 de lei +TVA și 81 de lei + TVA (digestie artificială).
Dacă produsele din porc sunt comercialiate fără avizul medicului veterinat se vor acorda amenzi curpinse între 20.000 și 40.000 de lei.
„În cazul în care cetăţenii doresc să cumpere produse alimentare care se comercializează în cadrul unor târguri organizate în această perioadă, sau din pieţe, trebuie să fie atenţi la câteva aspecte: existenţa şi funcţionarea vitrinelor frigorifice în care sunt expuse alimentele de origine animală; integritatea ambalajelor, care trebuie să asigure protecţie pe timpul transportului, depozitării şi comercializării; etichetarea produselor alimentare, cu date referitoare la tipul produsului, originea acestuia, condiţiile de păstrare, data obţinerii după caz, termenul de valabilitate”, au anunțat medicii veterinari, conform Adevărul.ro.
Sursa foto: Pixabay