Mare atenție dacă locuiți la bloc pentru că vă puteți trezi cu o amendă uriașă, iar motivul este unul banal. Puțini se gândesc la faptul că încalcă legea astfel. Totuși, autoritățile s-au pus pe verificat, iar 3.000 de oameni au fost sancționați deja.
Atunci când vine vorba de amenzi uriașe, oamenii se gândesc la infracțiuni serioase. Totuși, putem fi sancționați și pentru lucruri banale, precum faptul că nu avem numărul pe ușa apartamentului sau dacă hrănim porumbeii.
Lipsa numărului de pe ușa apartamentului poate atrage sancțiuni în cazul locatarilor de la bloc. În Oradea, peste 3.000 de persoane au primit amenzi pentru acest lucru, din anul 2020 și până în prezent. O femeie a mărturisit că a fost nevoită să achite 100 de lei.
„A trebuit să fac copie după procesul verbal și după chitanța cu care am plătit și să le duc la poliția locală. Sub amenințarea executării.”/„Am primit amendă, da, pentru că n-aveam număr pe ușa de intrare în apartament. Oricine poate suna la interfon, cu numele noastre, cutiile poștale numerotate”, au mărturisit două femei amendate pentru că nu aveau număr pe ușa apartamentului, potrivit Știrile Pro TV.
Deși pare un lucru neînsemnat, autoritățile au expus și motivele pentru care au decis să amendeze oamenii care nu au numărul pe ușa apartamentului. În Oradea, sancțiunea este prevăzută într-o hotărâre de Consiliu Local din 2017.
„Pentru a avea o imagine cât mai completă, cât mai corectă, asupra numărului populației, trebuie să existe întotdeauna o corelare între numărul populației și imobile.”, a declarat Octavian Haragoș, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.
Totodată, autoritățile au explicat că serviciile de urgență ajung mai repede la adresă atunci când ușile sunt numerotate. De altfel, această hotărâre a fost adoptată și în Timișoara.
„Sancțiunile sunt destul de mari, de la 1500 de lei, la 2500 de lei.”, a declarat Dana Seracin, purtătoarea de cuvânt a Poliției Locale Timișoara.
În plus, aici, amenzi uriașe primesc și oamenii care hrănesc porumbeii din centrul orașului pentru că excrementele pot distruge clădirile din zona istorică.
„Mi se pare un pic exagerat, amendați nu, eventual niște avertismente, anunțuri că nu e bine să hrănim porumbeii.”, a mărturisit un locuitor al orașului Timișoara.