Amalia Enache a strabatut Marocul! „Acolo, portocalele si bananele sunt in gramezi atat de mari incat iti razbuna copilaria in Romania comunista”
„Marocul e pentru mine ca si amintirea unei portii de tajin sau cuscus, in varianta lor locala: cu zeci de condimente intr-o singura portie, cu amestec de carne ce se topeste in gura, legume si prune ori stafide dulci. Odata ce ai inteles gustul, ti-e foame mereu sa mai iei o portie. Si ca ceramica lor caleidoscop – frumoasa de te-nnebuneste, n-o uiti, desi ramane acolo, departe”, a declarat Amalia pentru PRO TV Magazin.
„Acolo te izbesc aromele zecilor de condimente, acolo portocalele si bananele sunt in gramezi atat de mari incat iti razbuna copilaria in Romania comunista, acolo am dat prima data de mirosul si gustul painii marocane, un fel de lipie pufoasa facuta pe vatra si scaldata apoi in malai”, a completat ea.
Amalia a poposit si in Marrakech, unde nu avea cum sa rateze spectacolul dat in plina strada, in piata Jama el Fna.
„Aici toti saltimbancii lumii par sa-si fi dat intalnire, de la cei care fac serpii sa danseze, pana la cei care incearca sa pescuiasca sticle de suc cu o undita de care atarna un covrig. In Casablanca, mi-am gasit linistea deplina in vechiul port portughez din El Jadida, care m-a pregatit pentru nordul berber si muntos, incarcat de istorie, cu Fes si Meknes, unde pielea animalelor inca trece printr-un proces de pregatire si vopsire numai cu ingrediente naturale din tot felul de seminte culese de prin desert sau din Atlas”, a mai povestit vedeta de la PRO TV.