Am intrat primii în biroul lui Vadim Tudor, aşa cum l-a lăsat înainte să moară. Ce am găsit pe masa de lucru a „tribunului”
Corneliu Vadim Tudor a fost un om dedicat scrisului, un om cult, un „erudit”, aşa cum l-au numit şi colegele de redacţie. Politicianul deţinea ziarul „România Mare”, unde lucra de dimineaţă până seara.
Biroul lui Vadim Tudor era incarcat cu imagini cu fel si fel de personaje
„A fost un coleg minunat, un şef exemplar, chair dacă era el mai sever. Nu aveam ce mânca şi Vadim mi-a spus: vino de mâine la muncă. Un citat de-al său : Nici acum nu pricep de ce m-am născut, poate voi afla atunci când voi muri”, a declarat, pentru Cancan.ro, o jurnalistă de la România Mare.
Zile în şir, chiar şi nopţi, Vadim Tudor scria continuu. Reporterii Cancan.ro au realizat un reportaj la sediul redacţiei, unde se aflau patru colege de-ale politicianului, care pregăteau ziarul de mâine, 16 septembrie, în memoria „tribunului”.
De când a încetat din viaţă, în biroul lui Vadim Tudor nu a mai intrat nimeni. Colegele politicianului le-au arătat reporterilor cum arată locul în care ultima dată a fost folosit tocmai de „tribun”. Jurnalistele au mărturisit că nu au îndrăznit, până astăzi, să deschidă camera.
In biroul sau, colegele de la revista „Romania Mare” au pus flori si au aprins o lumanare in memoria sa
În prima încăpere, pe unul dintre pereţi domneşte tabloul lui Arsenie Boca, dar şi alte postere lipete pe uşi sunt cu sfinţi şi câini. Era un mare iubitor de animale şi un credincios fără egal.
În cea de-a doua cameră, în care se afla biroul politicianului, erau aşezate machetele de ziar, ultimele în care îşi pusese semnătura. Cel mai impresionant lucru este că pe 8 septembrie a scris o poezie cu un nume ciudat, „Ultima cafea”, iar colegele sale au declarat că acest lucru a însemnat prevestirea morţii.
De asemenea, în spatele biroului său stau la loc de cinste harta României Mari, un tablou cu Avram Iancu, dar şi tricolorul românesc.
Peste tot, în biroul său, sunt înrămate imagini cu „tribunul” la diferite evenimente, cu fel şi fel de persoane publice.
Cine a fost Corneliu Vadim Tudor?
„Tribunul” a candidat la alegerile prezidenţiale din 1996, clasându-se pe locul 5 din 16 candidaţi. La alegerile prezidenţiale din 2000 a ajuns în turul doi, unde a obţinut 33,17% din voturi. În 2004, a candidat la preşedinţia României şi a obţinut 12,57% din voturi. La alegerile prezidenţiale din 6 noiembrie 2009, lista PRM pe care a candidat a obţinut votul a numai 540.380 români, adică 5,56% dintre votanţi.
În 2014, Corneliu Vadim Tudor şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie.
Politicianul a scris 32 de cărţi, dar şi un scenariu la care a lucrat împreună cu Sergiu Nicolaescu, anume Triunghiul Morţii, regizat tot de marele actor.
A înfiinţat revistele România Mare, în care a continuat politica revistei scriitorului Eugen Barbu, Săptămîna (culturală a capitalei), considerată de mulţi critici literari o oficină a Securităţii, prin care, în anii ’70-’80, erau puse în circulaţie informaţii provenite din arhivele acestei instituţii şi erau utilizate pentru şantaj politic şi pentru contracararea postului Radio Europa Liberă în cadrul proiectului zis Meliţa şi eterul.
Vadim Tudor a murit pe 14 septembrie 2015, în Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, unde a fost transportat după ce i se făcuse rău. Starea lui s-a agravat după internare: se pare că a suferit un infarct miocardic şi decesul a fost înregistrat la ora 18.30.
Citeşte şi:
Gestul făcut de fiica lui Vadim Tudor în biserică, la căpătâiul tatălui său!
Si-a dat seama in ultimul moment cat de grav este! Vadim si-a chemat singur ambulanta!
Larisa Ciută
This browser does not support the video element.