Cine spune că dragostea durează doar trei ani are dreptate în anumite privințe…ori în cazul anumitor cupluri. Asta pentru că tot mai mulți amorezi divorțează în zilele noastre, procedura fiind și mai ușoară, ce-i drept. Dacă nu ai nicio avere de împărțit ori ai totul stabilit ca la carte, atunci poți merge liniștit la un notar unde să dai cu subsemnatul, pentru a-ți încheia mariajul. Dacă te preocupa prețul unui divorț, stai fără grijă căci noi am făcut calculul complet! Iată câți bani trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să scapi de numele soțului sau al soției și să fii din nou liberă/ă!
Tot mai multe cupluri aleg să divorțeze la notar, de comun acord. Procedura este mult mai simplă și totul se întâmplă mai rapid, mai ales dacă nu au nimic de împărțit. Cu toate acestea, mulți se întreabă cât costă să divorțezi la un notar în 2024. Prețurile diferă, bineînțeles, dacă cei în cauză au sau nu copii.
CITEȘTE ȘI: TOP 10 DESPĂRȚIRI ÎN 2023! EMA UTA, ALEX BODI, CĂTĂLIN BORDEA, RAMONA OLARU, CĂTĂLIN CAZACU ȘI LISTA CURGE!
Costurile divorțului fără copii minori se ridică la 795 de lei. Acestea includ onorariul notarial pentru divorțul prin acord (714 de lei), tariful de înregistrare a cererii de divorț în Registrul Național al Cererilor de Divorț (59,5 de lei), copii legalizate certificate de naștere soți și certificat de căsătorie (7,14 lei x 3) și TVA. Această sumă se achită integral la depunerea cererii de divorț și nu se returnează în caz de răzgândire, potrivit legii.
CITEȘTE ȘI: BOMBA ÎNCEPUTULUI DE AN! ȘI-A FĂCUT BAGAJELE ȘI… SUPER-CAMPIOANA ANA MARIA BRÂNZĂ & SOȚUL EI S-AU SEPARAT?!
Dacă vorbim de divorțul cu copii minori, atunci lucrurile se schimbă puțin. Totalul taxelor este 1460 de lei. În această sumă se numără: onorariu notarial divorţ prin acord (1190 de lei), onorariu notarial convenţie* privind numele de familie purtat după divorţ, exercitarea autorităţii părinteşti, locuinţa minorului şi alte aspecte prezentate mai jos, în subtitlul „Condiţii” (178,5 de lei), taxă Registru Național al Cererilor de Divorț pentru înregistrarea cererii de divorț (59,5 de lei), legalizare copii certificate de naștere soți și minor și certificat de căsătorie (7,14 lei x 4) și TVA, potrivit unui birou notarial din Capitală.
De precizat este că onorariul pentru convenţie se va plăti după cele 30 de zile de la depunerea cererii de divorț. Inițial, cei doi părinți vor achita onorariul pentru divorț, tariful de înregistrare în RNCD și legalizările actelor, adică suma de 1278 lei. Toate taxele achitate la depunerea cererii de divorț nu se returnează în cazul în care fostul cuplu se răzgândește.