Imediat după Paşte sau după pregătirea unor prăjituri delicioase, gospodinele pot rămâne cu gălbenuşuri sau albuşuri, iar multe dintre ele se întreabă cât timp le pot ţine în frigider. Răspunsul depinde de mai mulţi factori precum modul sau starea în care sunt păstrate.
În Europa, dar şi în alte zone din afara Statelor Unite, ouăle sunt vândute la temperatura camerei. Statele Unite ale Americii sunt o excepție de la această practică, deoarece, ca măsură suplimentară de precauție împotriva contaminării cu Salmonella, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) cere ca ouăle să fie spălate și igienizate înainte de a fi vândute consumatorilor. Acest proces îndepărtează potențialii contaminanți, dar îndepărtează și un strat protector natural de pe coajă, care permite păstrarea în siguranță a ouălor la temperatura camerei.
CITEŞTE ŞI: CÂT A AJUNS SĂ COSTE UN OU ÎN SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ. S-AR PUTEA STABILI UN NOU RECORD ÎN MATERIE DE PREȚ
Specialiştii au explicat cât timp pot fi păstrate ouăle şi în ce condiţii pentru a nu se strica.
Dacă o persoană are un organism sănătos, ei bine aceasta poate mânca și două, trei ouă pe zi, însă dacă suferă de afecțiuni ale ficatului sau are colesterolul mărit, va trebui să se limiteze doar la un consum de maxim 5 ouă pe săptămână. Pe de altă parte, copiii pot mânca și 6 ouă săptămânal, deoarece ei au un necesar de lipide mult mai mare.
Totuși, trebuie să țineți cont de faptul că ouăle au cel mai ridicat nivel de colesterol, iar un ou conține aproximativ 220 de miligrame din această substanță. În acest sens, medicii avertizează că un consum excesiv poate conduce la probleme destul de grave de sănătate, cum ar fi ateroscleroza.
În același timp, specialiștii de la Școala Medicală de la Harvard, Statele Unite, recomandă în medie un ou pe zi pentru a beneficia de un nivel sănătos de colesterol și pentru a întări și menține sănătatea cardiacă.