Cel mai cunoscut terorist al României, Omar Hayssam a cerut clemență în fața judecătorilor pentru a fi scos de sub regimul de maximă siguranță. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA a aflat că în cei șase ani de când se află după gratii, conduita acestuia nu i-a convins pe magistrați, așa că au decis să îl mai țină un an ”în așteptare”, cu obligația de a participa la activități educaționale.
Omar Hayssam a fost condamnat la 24 de ani și 4 luni de închisoare în dosarul răpirii jurnaliștilor în Irak, eveniment care a avut loc în 2005, și cu siguranță nimeni nu-l va uita niciodată. Acesta se află după gratii din 2013, în regim de maximă siguranță, la Penitenciarul Mărgineni, însă nici măcar așa nu poate sta departe de probleme.
Citește și OMAR HAYSSAM AR PUTEA FI EXTRADAT
Considerându-se nedreptățit, acesta le-ar fi declarat război gardienilor care-l păzesc. Potrivit unor surse din mediul judiciar, Omar Hayssam, pur și simplu, îi terorizează cu procesele pe lucrătorii din închisoare. Sirianul contestă în instanță aproape orice măsură pe care conducerea penitenciarului o ia împotriva lui. ”Contestă toate măsurile pe care gardienii le iau împotriva lui. I-a înnebunit cu procesele. A deschis aproximativ 15 acțiuni”, au mărturisit surse pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA. Mai multe detalii AICI.
Omar Hayssam își dorește cu insistență acum să fie scos de sub regimul de maximă siguranță, motivând această cerere printr-o conduită exemplară. Nu de aceeași părere au fost judecătorii care i-au analizat cererea. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA a obținut detalii exclusive despre motivele care i-au determinat pe magistrați să-i respingă această doleanță.
”Se va reține și faptul, că în perioada analizată, respectiv de la ultima analiză din punct de vedere al regimului de executare din 24.07.2018, petentul condamnat nu a mai fost recompensat.
De asemenea, din raportul comisiei instanța reține că petentul condamnat nu a atins obiectivele prevăzute în planul individualizat de evaluare și intervenție educativă și terapeutică, fiindu-i recomandat program de asistență socială și intervenție educațională (activități educaționale- concursuri tematice).
Cu privire la termenul de reanalizare, se constată că, petentul urmează a fi reanalizat în comisia prevăzută de art. 32 , la data de 21.01.2020 , termen apreciat de instanță corespunzător situației descrise anterior, analiza făcându-se tot prin raportare la disp. art. 40 alin. 5 din lege”, se arată în decizia judecătorilor.
În încheiere, magistrații reamintesc acuzațiile foarte grave aduse lui Omar Hayssam: ”Condamnatul a inițiat constituirea unei asocieri în scopul săvârșirii de acte de terorism și în baza unei înțelegeri prealabile cu gruparea teroristă a hotărât lipsirea de libertate, prin răpire, a 3 jurnaliști români în vederea obținerii unui folos material sau a unui alt avantaj. În cadrul planului infracțional, condamnatul intenționa să procedeze la răpirea jurnaliștilor pentru a putea ulterior să pozeze în salvator al acestora”.