În anumite momente ale zilei, ni se face poftă să mâncăm dulciuri: ciocolată, prăjituri sau bomboane. Ce să facem în astfel de cazuri? Există altenartive la dulciuri!
Vestea bună este că veţi prepara dulciuri naturale, astfel încât să nu mai scotociţi prin frigider sau dulap după ceva cu un conţinut mare de zahăr.
Amestecaţi o cană cu iaurt natural degresat, grecesc sau de vanilie cu câteva linguri cu granola sau bucăţele de biscuiţi. O altă opţiune interesantă sunt fructele uscate (migdale, nuci, etc.) sau bucăţele de fructe proaspete, potrivit dozadesanatate.ro.
Conţinutul de cacao ar trebui să fie cât mai mare (70-99%). Este important să nu conţină lapte sau zahăr. De asemenea, mâncaţi cu moderaţie pentru a reduce nivelul cortizolului, hormonul stresului. Vă poate ajuta şi să vă concentraţi mai bine la studiu. Ciocolata conţine triptofan, un aminoacid care vă ajută să vă calmaţi sistemul nervos şi să aveţi control asupra anxietăţii.
Este foarte uşor de făcut şi perfect pentru serile de iarnă. Puteţi să folosiţi şi pere. Puneţi fructele pe o hârtie de copt cu puţină apă şi băgaţi-le în cuptor. Puteţi să le scoateţi sâmburii şi să faceţi un sirop din zahăr brun şi apă.