Alimentul pe care toate femeile trecute de 40 ani de ani ar trebui să îl mânânce în fiecare zi
Experții în nutriție au menționat, în decursul anilor, alimentele ce ajută femeile care au depășit vârsta de 40 de ani. Fructele, care conțin substanțe ce previn subțierea oaselor și multe alte probleme, sunt chiar prunele, consumate proaspete, uscate sau sub formă de suc. Consumate regulat, reprezintă un real ajutor pentru un corp sănătos.
Unele dintre cele mai bune fructe pentru sănătate sunt prunele uscate. Nutriționiștii au prezentat multiplele beneficii pe care le pot aduce organismului atunci când sunt consumate în mod regulat. Printre multele motive pentru care este bine să mănânci prune, se numără și faptul că au în componența lor fibre și vitaminele A, C și K, dar și multe minerale. Mai mult de atât, prunele uscate au proprietatea de a preveni cancerul de colon, una dintre cele mai grave forme ale bolii cumplite.
(CITEȘTE ȘI: Alimentul cu cea mai mare scumpire în România. Prețul a explodat, dar e printre cele mai consumate)
De ce femeile de peste 40 de ani trebuie să mănânce prune
Vârsta de 40 de ani înseamnă, pentru multe femei, apariția menopauzei, a ridurilor accentuate și a problemelor de sănătate. Vitaminele și suplimentele alimentare le ajută pe reprezentantele sexului frumos să se mențină, dar o metodă mult mai simplă și este aceea de a rezolva cauzele naturale ale oxidării celulare.
Prunele uscate conțin antioxidanți ce pot ajuta în lupta cu mai multe boli grave. Printre acestea, se numără: diabetul, probleme ale inimii, tensiune arterială, boli ale plămânilor. Pentru persoanele care se confruntă cu diabet, porția de șase prune uscate poate fi un real ajutor. Aceste fructe conțin nutrienți ce ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge.
Sănătatea oaselor începe să devină o problemă, mai ales după vârsta de 40 de ani, în cazul doamnelor. Prunele uscate nu doar că pot preveni apariția problemelor la nivelul sistemului osos, dar pot și să amelioreze afecțiunile deja existente. De ce? Pentru că prunele uscate conțin vitamina K și boron, care au un rol esențial în formarea de osteocalcin. Proteina aceasta are rolul de a ajuta calciul să se depună pe oase.
(CITEȘTE ȘI: Alimentul datorită căruia această pensionară a atins 104 ani. L-a consumat în fiecare zi!)
Top 10 beneficii ale consumului de prune
- Ajută digestia;
- Ajută la buna funcționare a sistemului urinar;
- Au un efect benefic asupra sistemului nervos;
- Contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar;
- Luptă împotriva bacteriilor;
- Îmbunătățesc vederea;
- Ajută la creșterea părului
- Întăresc oasele și mușchii
- Previn îmbătrânirea prematură;
- Ajută sistemul cardiovascular.