Alimentul pe care românii îl consumă zilnic, dar dr. nutriționist Mihaela Bilic nu-l recomandă nimănui: ”Ne îmolnăvește și ne îmbătrânește”

Publicat: 04/10/2024 | 19:16
Alimentul pe care Mihaela Bilic nu îl recomandă. Sursă foto: Arhivă Cancan

Există un aliment pe care românii obișnuiesc să îl consume zilnic, dar Mihaela Bilic nu îl recomandă nimănui! Nutriționista susține că acest ingredient ne îmbolnăvește, dar totodată ne și îmbătrânește. Se poate ajunge la grave probleme de sănătate în multe cazuri!

Mihaela Bilic vorbește des despre diferite alimente sau obiceiuri care dăunează organismului uman. De data aceasta, nutriționista a atras atenția asupra efectelor negative pe care le are zahărul. Potrivit specialistei, acest ingredient nu numai că îngrașă, ci scade imunitatea, duce la apariția cariilor și crește colesterolul din sânge.

Problema este că zahărul supra-adăugat se regăsește în numeroase produse, mai ales în fast-food, sucuri și diferite alimente din magazine. Mulți români ajung să consume acest ingredient în fiecare zi, fără să știe la ce riscuri se expun.

„Gustul dulce multe rele aduce. Fast-food, Junk-food, produse semipreparate, dulciuri și prăjituri ultra procesate, sucuri, ronțăieli dulci și sărate…Care este ingredientul comun din toate aceste produse? Zahărul supra-adăugat! Dacă până acum știam că zahărul îngrașă, face carii dentare și crește colesterolul din sânge, aflați că mai nou zahărul scade imunitatea”, a scris Mihaela Bilic.

Toată lumea știe că zahărul poate duce la problemele cu kilogramele în plus, dar realitatea este și mai tristă, de fapt. Mihaela Bilic susține că acest ingredient hrănește bacteriile patogene și virusurile de la nivelul intestinului. Este important de precizat faptul că acest organ are un rol esențial atunci când vine vorba de menținerea imunității.

„Ajuns în intestin, zahărul hrănește virusurile și bacteriile patogene, creează un mediu favorabil dezvoltării acestora. Ori intestinul e responsabil pentru 80% din imunitatea noastră, iar echilibrul dintre bacteriile bune și cele rele determină rezistența organismului la boli. Pe plan local zahărul strică acest echilibru și rezultă așa numita DISBIOZĂ, adică un haos intestinal cu impact imunitar”, a mai scris Mihaela Bilic.

Citește și: Cât de sănătoasă este shaorma, de fapt. Expertiza surprinzătoare a dr. nutriționist Mihaela Bilic

Cum ne afectează zahărul

Conform mesajului postat de nutriționistă pe o rețea de socializare, zahărul afectează echilibrul dintre bacteriile rele și cele bune, iar din acest motiv leucocitele nu pot elimina agenții toxici din corp. Într-o sticlă de un litru de suc ar fi în jur de 100 de grame de zahăr.

„Cu alte cuvinte leucocitele nu mai pot ‘mânca’ virusurile și bacteriile cauzatoare de boli. Ce efect au 100 grame de zahăr, adică o sticlă de un litru de suc? Scad cu 97% răspunsul imun. Prin mediul acid pe care îl creează, zahărul fragilizează toate țesuturile și organele, inclusiv sistemul imunitar. Credeați că zahărul ne face viața mai dulce? Ei bine, se pare că de fapt ne îmbolnăvește și ne îmbătrânește”, a adăugat nutriționista.

Specialista a ținut să precizeze că zahărul duce la oxidare și inflamație, nu este un ingredient cu vitamine, minerale sau nutrienți pentru organism. Multe persoane care au renunțat la acest ingredient au semnalat schimbări pozitive la nivel fizic, dar și psihic.

Citește și: Dr. nutriționist Mihaela Bilic a spus adevărul: Sunt sănătoase sau nu legumele congelate?