Alimentul pe care românii ar trebui să îl mănânce zilnic toamna, potrivit dr. nutriționist Mihaela Bilic: „Este ingredientul campion”
Toamna și-a intrat în drepturi, iar românii nu și-au schimbat doar hainele, ci și alimentația. Există un aliment pe care oamenii ar trebui să-l mănânce în fiecare zi, în acest anotimp, după opinia doctorului nutriționist Mihaela Bilic. Specialista în nutriție le spune tuturor care este produsul care luptă cu astenia de toamnă. Iată despre ce este vorba!
Mihaela Bilic vine cu noi sfaturi pentru români, la început de toamnă. Pentru că temperaturile s-au schimbat considerabil, oamenii nu și-au modificat doar ținutele, ci și alimentația. Ce-i drept, sezonul fructelor de vară s-a dus de mult, iar acum românii au alte variante, fie de legume, fie de fructe. Doar că, medicul nutriționist spune că este vorba despre un alt produs care poate combate astenia de toamnă. N-are legătură nici cu fructele, nici cu legumele. Este vorba despre brânză! Aceasta ar avea efect antidepresiv, spune specialista.
CITEȘTE ȘI: Mihaela Bilic dezvăluie care e fructul „viral”, care ar trebui evitat: „Ne-au prostit”
„Astenia de toamnă se combate cu brânză…topită sau prăjită. Ploaia și întunericul pot fi neutralizate cu ceva bun de mâncare. Iar brânza este ingredientul campion ca efect antidepresiv. Și nu brânza oricum, ci încălzită! Vă fac cunoștință astăzi cu 2 tipuri de brânză… altfel.
Un sortiment de brânză neatrăgătoare ca aspect, însă surprinzătoare ca gust și consistență este halloumi sau brânza cipriotă. Uscată și sărată, imposibil de consumat ca atare, halloumi se transformă spectaculos atunci când este pusă pe grătar sau în cratiță la prăjit: se rumenește frumos, se înmoaie și devine catifelată, fină, un pic elastică și savuroasă la gust. Dacă n-ați mâncat niciodată halloumi, trebuie să încercați, e unică!
Deși ciprioții au pretenția că le aparține, halloumi este întâlnită în toate țările din jurul Mediteranei, din Liban până în Turcia. În varianta originală e făcută dintr-un amestec de lapte de capră și oaie, are un punct de topire foarte înalt, motiv pentru care se pretează perfect la încălzire și gătire. De consumat cat e caldă, odată ce s-a răcit se transformă într-un cauciuc!”, a scris Mihaela Bilic, pe pagina ei de Facebook.
Românii, sfătuiți să aibă brânză în frigider
Mihaela Bilic spune că în alte țări europene, toate tipurile de brânză sunt la mare căutare, mai ales când vine sezonul rece. Este bine ca românii să aibă măcar un sortiment de brânză în frigider
„La mare căutare în Franța și Elveția este un fel de mâncare numit “fondue”. Toate tipurile și resturile de brânză pe care le aveți prin frigider se pun la topit cu un pic de vin alb. Amestecul se face într-o cratiță groasă de fontă pe care o așezăm apoi în mijlocul mesei cu o sursă de căldură sub ea, cât să o țină caldă. Exista vase speciale de fondue in magazinele de electrocasnice, asa cum exista amestecuri de brânza pentru fondue in toate supermarketurile.
Dar mai important decât aparatul este conceptul, ideea în sine: faptul că stai în jurul mesei cu prietenii este amuzant si relaxant. În amestecul de brânză topită fiecare își înmoaie crutoane de pâine, bucățele de legume sau cartofi fierți. Adio risipa alimentară, adio gătit, adio lăcomie- nu poți mânca prea repede și prea mult, brânza este fierbinte și pentru fiecare îmbucătură trebuie așteptat.
Iar dacă moralul nu s-a ridicat, merită știut că există fondue cu ciocolată, în care se înmoaie bucățele de fructe proaspete. De la căpșuni la banane și ananas, orice fruct merge cu ciocolată topită. Cu asta sigur vă revine buna dispoziție!”, se mai arată în postarea făcută de aceasta.