Alimentul de 1 leu care face minuni pentru organism: reglează colesterolul și scade riscul unui atac cerebral
Îl ai mereu în bucătărie, iar majoritatea preparatelor pe care le gătești, conțin acest aliment. Oferă senzația de sațietate și conține proteine. În plus, este ideal într-o dietă cu cât mai puține calorii. Nu numai că îți reglează colesterolul și scade riscul de atac cerebral, însă protejează și inima de bolile grave. Este consumat la scară largă, dar cu siguranță n-ai știut de câte probleme de sănătate te poate scăpa!
Oul are multiple beneficii pentru sănătate
Pe lângă faptul că rămâne un produs alimentar de înaltă calitate nutrițională, în paralel există dovezi convingătoare că acest aliment poate contribui la starea generală de sănătate pe toată durata vieții. Este vorba despre ou, cum probabil mulți ați ghicit deja. Persoanele care suferă de tulburări metabolice, cum ar fi hipertensiunea de sarcină, diabetul sau problemele cardiovasculare, le pot ține sub control prin consumul de ouă.
De exemplu, s-a dovedit că persoanele care au consumat ouă, au avut un risc cu 41% mai mic de a se confrunta cu diabet sau tensiune arterială crescută.
În urma unui studiu, femeile însărcinate care au avut probleme cu tensiunea arterială și care au consumat mai puțin de un ou au avut tensiunea mai crescută decât cele care au consumat mai mult de un ou pe săptămână. Cel mai important este însă, faptul că oul reglează colesterolul și scade riscurile unui atac cerebral.
CITEȘTE ȘI: ALIMENTUL CARE ÎȚI ÎMBUNĂTĂȚEȘTE MEMORIA. COSTĂ 10 LEI ȘI ESTE O „OAZĂ DE SĂNĂTATE”
Oul are efect antimicrobian și reduce bolile de inimă
Mulți ani, consumul de ouă a fost perceput într-un mod eronat. Din cauza nivelului crescut de colesterol, s-a susținut că provoacă boli de inimă. Ei bine, oamenii de știință au studiat această situație și s-a dovedit, de fapt, că ouăle te pot ajuta la diminuarea aparițiilor de boli cardiovasculare sau atacuri cerebrale. În plus, acestea reglează, de fapt, colesterolul și nu îl măresc.
Un alt efect miraculous pe care îl au ouăle, este cel antimicrobian. Acestea pot constitui agenți antiinfecțioși puternici împotriva agenților patogeni umani, reușind astfel să întărească imunitatea florei intestinale.
NU RATA:ALIMENTUL CARE PĂCĂLEȘTE FOAMEA ȘI TE AJUTĂ SĂ SLĂBEȘTI. E SĂNĂTATE CURATĂ
Consumul de ouă te ajută să slăbești
După cum știm cu toții, ouăle sunt extrem de sățioase. Într-un vechi studiu realizat pe 30 de femei obeze, consumul de ouă în loc de covrigi la micul dejun le-a determinat să mănânce mai puțin în următoarele 36 de ore. Un alt studiu a demonstrat că înlocuirea unui covrig la micul dejun cu un ou, provoacă o pierdere destul de mare în greutate, pe o perioadă de 8 săptămâni.
Există totuși o limită recomandată pentru consumul de ouă. Potrivit specialiștilor, dacă ești o persoană sănătoasă, ar trebui să mânănci 1 sau 2 ouă pe zi. Trebuie să fii foarte atent și să reduci cantitatea consumată dacă cumva un medic sau dietetician îți recomandă asta, cât și dacă ai probleme de sănătate grave.
This browser does not support the video element.